TomTom gaat zich met zijn navigatieapparatuur ook richten op de markt voor tweewielers. Het bedrijf presenteerde op techbeurs IFA in Berlijn TomTom VIO, dat speciaal voor scooters is ontworpen.

Het touchscreen van de VIO is zo ontwikkeld dat bestuurders het ook kunnen bedienen wanneer ze handschoenen dragen. Scooterrijders krijgen de informatie zowel via het scherm, dat tegen weer en wind is beschermd, als via een bluetooth-audiosysteem in de helm. Daarnaast is het gadget ook een verlengstuk van de smartphone en wordt het voor scooterrijders mogelijk om handsfree te bellen.

Ook zal de scooterapplicatie worden uitgerust met een waarschuwingssysteem. Bij een te hoge snelheid zal het scherm rood kleuren om de bestuurder te waarschuwen. Daarmee worden bestuurders volgens TomTom beter bewust van hun snelheid. (ANP)

TomTom gaat zich met zijn navigatieapparatuur ook richten op de markt voor tweewielers. Het bedrijf presenteerde op techbeurs IFA in Berlijn TomTom VIO, dat speciaal voor scooters is ontworpen.Het touchscreen van de VIO is zo ontwikkeld dat bestuurders het ook kunnen bedienen wanneer ze handschoenen dragen. Scooterrijders krijgen de informatie zowel via het scherm, dat tegen weer en wind is beschermd, als via een bluetooth-audiosysteem in de helm. Daarnaast is het gadget ook een verlengstuk van de smartphone en wordt het voor scooterrijders mogelijk om handsfree te bellen.Ook zal de scooterapplicatie worden uitgerust met een waarschuwingssysteem. Bij een te hoge snelheid zal het scherm rood kleuren om de bestuurder te waarschuwen. Daarmee worden bestuurders volgens TomTom beter bewust van hun snelheid. (ANP)