Naast politieke ambities hebben Kris Peeters, Philippe Muyters, Theo Francken en Hillary Clinton nog iets gemeen: allemaal zagen ze ooit een of meerdere mails gelekt naar de pers. Om daar een antwoord op te bieden ontwikkelt de Belgische hacker Inti De Ceukelaire 'Clintool', een Chrome-extensie, en de bijhorende website Marypoppit.com.

De Clintool laat je toe om in Gmail een tekst te verzenden naar meerdere mensen, waarbij de tekst voor elke ontvanger apart een onzichtbaar watermerk bevat. Stuurt persoon A iets naar ontvanger B, C en D, maar besluit ontvanger C de tekst anoniem te publiceren, dan kan je met de Clintool-extensie het e-mailadres van de ontvanger achterhalen. In onderstaande YouTube-video legt de Ceukelaire de werking van de tool uit.

Je kan de tool ook online proberen via Marypoppit.com. Hier kan je tekst ingeven voorzien van een watermerk. Dat wil zeggen dat elke letter van de tekst een woord, zin of bijvoorbeeld je IP-adres kan bevatten. Wordt de verzonden tekst nadien via copy/paste verspreid, dan kan je via de site of via de Clintool de verborgen boodschap achterhalen.

Al moeten we er ook aan toevoegen dat de tool niet enkel politici wil helpen om hun gesprekken vertrouwelijk te houden. De Ceukelaire voegt er meteen aan toe dat je best nooit een tekst zomaar kopieert net omdat er verborgen boodschappen in kunnen verwerkt zijn die de bron ontmaskeren. Een screenshot maken of de tekst overtikken is daarom veiliger voor wie zeker wil zijn dat de tekst niet langer kan getraceerd worden.

Lees hier het artikel van Data news over ethical hacking waarin we onder meer spreken met De Ceukelaire.

Naast politieke ambities hebben Kris Peeters, Philippe Muyters, Theo Francken en Hillary Clinton nog iets gemeen: allemaal zagen ze ooit een of meerdere mails gelekt naar de pers. Om daar een antwoord op te bieden ontwikkelt de Belgische hacker Inti De Ceukelaire 'Clintool', een Chrome-extensie, en de bijhorende website Marypoppit.com.De Clintool laat je toe om in Gmail een tekst te verzenden naar meerdere mensen, waarbij de tekst voor elke ontvanger apart een onzichtbaar watermerk bevat. Stuurt persoon A iets naar ontvanger B, C en D, maar besluit ontvanger C de tekst anoniem te publiceren, dan kan je met de Clintool-extensie het e-mailadres van de ontvanger achterhalen. In onderstaande YouTube-video legt de Ceukelaire de werking van de tool uit.Je kan de tool ook online proberen via Marypoppit.com. Hier kan je tekst ingeven voorzien van een watermerk. Dat wil zeggen dat elke letter van de tekst een woord, zin of bijvoorbeeld je IP-adres kan bevatten. Wordt de verzonden tekst nadien via copy/paste verspreid, dan kan je via de site of via de Clintool de verborgen boodschap achterhalen.Al moeten we er ook aan toevoegen dat de tool niet enkel politici wil helpen om hun gesprekken vertrouwelijk te houden. De Ceukelaire voegt er meteen aan toe dat je best nooit een tekst zomaar kopieert net omdat er verborgen boodschappen in kunnen verwerkt zijn die de bron ontmaskeren. Een screenshot maken of de tekst overtikken is daarom veiliger voor wie zeker wil zijn dat de tekst niet langer kan getraceerd worden.Lees hier het artikel van Data news over ethical hacking waarin we onder meer spreken met De Ceukelaire.