De top van het Belgisch Instituut voor Post en Telecommunicatie maakt zich op voor de komende benoemingsronde. De vier mandaten van telkens zes jaar lopen af op 23 april 2009.

Voorzitter van de raad van het BIPT, Eric Van Heesvelde, verraste vriend en vijand door aan zusterblad Trends te vertellen dat hij alsnog kandidaat is. Van Heesvelde, die een SP-signatuur heeft, is 62 en mag het mandaat dus nog slechts drie jaar uitoefenen. Dat kan eenmalig verlengd worden met zes maanden. "Er is continuïteit nodig. Er liggen de komende drie jaar belangrijke dossiers op tafel zoals de next generation networks en de liberalisering van de post", aldus Van Heesvelde. Catherine Rutten (OpenVLD) werd eerder getipt als grote kanshebber. Voogdijminister is dan ook de blauwe ict-minister Vincent Van Quickenborne.

De twee andere leden zijn Michel Van Bellinghen (MR) en Georges Denef (PS). Voor Denef werd bij het vorige mandaat in 2003 een taaluitzondering gemaakt omdat tweetaligheid een vereiste is. Volgens het kabinet van Van Quickenborne zal dat in principe niet meer gedaan worden. En dan is er ook nog de vraag of de CD&V geen post wil opeisen. Daarvoor wordt Luc Van Fleteren getipt, de manager regulatory affairs bij Telenet. Mogelijk gaat hij met de topjob van BIPT-voorzitter lopen. Nog altijd volgens het kabinet is het niet de bedoeling de raad uit te breiden. Mogelijk wordt er nog voor eind dit jaar een beslissing genomen.

De top van het Belgisch Instituut voor Post en Telecommunicatie maakt zich op voor de komende benoemingsronde. De vier mandaten van telkens zes jaar lopen af op 23 april 2009. Voorzitter van de raad van het BIPT, Eric Van Heesvelde, verraste vriend en vijand door aan zusterblad Trends te vertellen dat hij alsnog kandidaat is. Van Heesvelde, die een SP-signatuur heeft, is 62 en mag het mandaat dus nog slechts drie jaar uitoefenen. Dat kan eenmalig verlengd worden met zes maanden. "Er is continuïteit nodig. Er liggen de komende drie jaar belangrijke dossiers op tafel zoals de next generation networks en de liberalisering van de post", aldus Van Heesvelde. Catherine Rutten (OpenVLD) werd eerder getipt als grote kanshebber. Voogdijminister is dan ook de blauwe ict-minister Vincent Van Quickenborne. De twee andere leden zijn Michel Van Bellinghen (MR) en Georges Denef (PS). Voor Denef werd bij het vorige mandaat in 2003 een taaluitzondering gemaakt omdat tweetaligheid een vereiste is. Volgens het kabinet van Van Quickenborne zal dat in principe niet meer gedaan worden. En dan is er ook nog de vraag of de CD&V geen post wil opeisen. Daarvoor wordt Luc Van Fleteren getipt, de manager regulatory affairs bij Telenet. Mogelijk gaat hij met de topjob van BIPT-voorzitter lopen. Nog altijd volgens het kabinet is het niet de bedoeling de raad uit te breiden. Mogelijk wordt er nog voor eind dit jaar een beslissing genomen.