Het Science Museum in Londen ontwikkelde een app waarmee James May in 3D op het scherm van een mobieltje of tablet verschijnt om je te begeleiden bij de tentoonstelling Making the Modern World.

Science Stories is een augmented reality app die speciaal werd ontwikkeld voor Making the Modern World, een van de permanente tentoonstellingen in het Londense wetenschapsmuseum. In deze exhibitie kunnen bezoekers uitvindingen bekijken die onze moderne industriële samenleving hebben vormgegeven sedert 1750, zoals de Ford Model T of de Apple I home computer.

Van de drie presentatoren van het populaire tv-programma Top Gear is James May ontegensprekelijk degene met de meeste interesse in de technologie achter de auto's en machines die ze testen. Het Science Museum laat hem door middel van augmented reality tot leven komen op het scherm van je smartphone of tablet om uitleg te geven bij zijn favoriete objecten uit de tentoonstelling.

Als je de app installeert, kan je in het museum met je smartphone of tablet op speciale markers richten, waarna James May in 3D verschijnt en zijn praatje begint. Je hoeft zelfs helemaal niet naar Londen te reizen om hem te laten gidsen. Het Science Museum heeft de markers als downloadbare pdf-bestanden op zijn website gezet. Als je die uitprint en er met je smartphone op richt, presenteert de Top Gear coryfee dezelfde informatie ook bij je thuis.

De Science Stories app is niet gratis, maar kost 2,44 euro. Ze is beschikbaar voor zowel iOS als Android.

Het Science Museum in Londen ontwikkelde een app waarmee James May in 3D op het scherm van een mobieltje of tablet verschijnt om je te begeleiden bij de tentoonstelling Making the Modern World. Science Stories is een augmented reality app die speciaal werd ontwikkeld voor Making the Modern World, een van de permanente tentoonstellingen in het Londense wetenschapsmuseum. In deze exhibitie kunnen bezoekers uitvindingen bekijken die onze moderne industriële samenleving hebben vormgegeven sedert 1750, zoals de Ford Model T of de Apple I home computer. Van de drie presentatoren van het populaire tv-programma Top Gear is James May ontegensprekelijk degene met de meeste interesse in de technologie achter de auto's en machines die ze testen. Het Science Museum laat hem door middel van augmented reality tot leven komen op het scherm van je smartphone of tablet om uitleg te geven bij zijn favoriete objecten uit de tentoonstelling. Als je de app installeert, kan je in het museum met je smartphone of tablet op speciale markers richten, waarna James May in 3D verschijnt en zijn praatje begint. Je hoeft zelfs helemaal niet naar Londen te reizen om hem te laten gidsen. Het Science Museum heeft de markers als downloadbare pdf-bestanden op zijn website gezet. Als je die uitprint en er met je smartphone op richt, presenteert de Top Gear coryfee dezelfde informatie ook bij je thuis.De Science Stories app is niet gratis, maar kost 2,44 euro. Ze is beschikbaar voor zowel iOS als Android.