Hackers slaagden er begin februari in miljoenen te roven van een rekening van de Bengalese centrale bank bij de Amerikaanse Federal Reserve. Het was de bedoeling van de dieven om 850 miljoen dollar extra van de rekening te halen, maar deels door een tikfout van de hackers slaagden ze maar gedeeltelijk in hun opzet.

De cyberdiefstal heeft voor ophef in Bangladesh gezorgd. De gouverneur van de centrale bank kreeg heel wat kritiek nadat bleek dat hij de roof pas na een maand heeft bekendgemaakt. De minister van Financiën had om zijn ontslag gevraagd. (Belga/WK)

Hackers slaagden er begin februari in miljoenen te roven van een rekening van de Bengalese centrale bank bij de Amerikaanse Federal Reserve. Het was de bedoeling van de dieven om 850 miljoen dollar extra van de rekening te halen, maar deels door een tikfout van de hackers slaagden ze maar gedeeltelijk in hun opzet. De cyberdiefstal heeft voor ophef in Bangladesh gezorgd. De gouverneur van de centrale bank kreeg heel wat kritiek nadat bleek dat hij de roof pas na een maand heeft bekendgemaakt. De minister van Financiën had om zijn ontslag gevraagd. (Belga/WK)