De 58-jarige Chang is de zoveelste hooggeplaatste bestuurder van een Chinees staatsbedrijf die wordt beschuldigd van corruptie. De strijd tegen corruptie is al langer een speerpunt van de Chinese regering, en is opgevoerd sinds de crash van de Chinese aandelenbeurs afgelopen zomer.

China Telecom bevestigde zondag dat er een onderzoek loopt naar Chang. De zaken lopen verder als normaal, stelde het bedrijf. Het gaat pas verder communiceren als er iets te melden valt, luidt het nog.

Chang heeft nog maar enkele maanden de leiding bij China Telecom, daarvoor was hij topman van sectorgenoot China Unicom. Dat is het op een na grootste telecombedrijf van China. Chang moest als nieuwe topman vorm geven aan de hervorming van de Chinese telecomsector. (Belga)

De 58-jarige Chang is de zoveelste hooggeplaatste bestuurder van een Chinees staatsbedrijf die wordt beschuldigd van corruptie. De strijd tegen corruptie is al langer een speerpunt van de Chinese regering, en is opgevoerd sinds de crash van de Chinese aandelenbeurs afgelopen zomer. China Telecom bevestigde zondag dat er een onderzoek loopt naar Chang. De zaken lopen verder als normaal, stelde het bedrijf. Het gaat pas verder communiceren als er iets te melden valt, luidt het nog. Chang heeft nog maar enkele maanden de leiding bij China Telecom, daarvoor was hij topman van sectorgenoot China Unicom. Dat is het op een na grootste telecombedrijf van China. Chang moest als nieuwe topman vorm geven aan de hervorming van de Chinese telecomsector. (Belga)