Topman KPN stapt op

Maximo Ibarra, CEO van KPN tot 30 september © Reuters

KPN moet op zoek naar een nieuwe CEO. Maximo Ibarra heeft aangegeven per 30 september te zullen vertrekken bij het Nederlandse telecombedrijf. De aankondiging heeft volgens KPN niets te maken met de grote netwerkstoring van maandag, waardoor onder meer hulpdiensten en noodnummers in Nederland lange tijd niet bereikbaar waren.

Volgens de verklaring van KPN liggen “dringende familiaire redenen” ten grondslag aan zijn beslissing. Ibarra gaat terug naar Italië. De komende drie maanden gebruikt hij om de overdracht naar een opvolger soepel te laten verlopen. Wie Ibarra opvolgt, is nog niet bekend.

Ibarra, die de Colombiaanse en Italiaanse nationaliteit heeft, zegt de timing van zijn beslissing te betreuren, maar stelt dat hij geen andere keuze heeft. De raad van commissarissen van KPN betreurt bij monde van voorzitter Duco Sickinghe de beslissing van de topman, maar benadrukt dat het bedrijf er goed voor staat.

Ibarra was de eerste niet-Nederlander die de leiding kreeg bij KPN. Zijn ambitie zou zijn geweest om KPN na jaren van bezuinigingen weer terug op het overnamepad te zetten. Ibarra was in 2016 één van de architecten van de grote samenvoeging van het draadloze netwerk van VimpelCom met de lokale eenheid van CK Hutchison, één van de grootste telecomdeals in Europa.

Naar verluidt voert Ibarra inmiddels gesprekken met het Amerikaanse Comcast over een topfunctie bij het betaaltelevisiebedrijf Sky Italia, zo meldde persbureau Bloomberg op basis van bronnen. Hij zou daarvoor niet de enige kandidaat zijn.

Update: Intussen bevestigde Sky Italia dat Ibarra vanaf 1 oktober de nieuwe topman wordt

Partner Content