'Het is tijd om te doen wat juist is', zo verklaarde Ohanian in een video op Twitter. Naar eigen zeggen nam hij de beslissing 'als vader die een antwoord moet kunnen geven wanneer zijn zwarte dochter hem op een dag zal vragen: "en wat heb jij gedaan"?'

Naast zijn vervanging door een zwarte bestuurder heeft Ohanian zich ook voorgenomen om de toekomstige dividenden uit zijn aandelen van Reddit ten dienste te stellen van de zwarte gemeenschap, om 'tegen rassenhaat te strijden'.

Na de dood van de zwarte arrestant George Floyd worden de Verenigde Staten overspoeld door een golf van protest tegen racisme en politiegeweld. Ceo en medestichter Steve Huffman heeft in een reactie al laten weten dat hij de wens van Ohanian zal inwilligen en een zwarte bestuurder aan boord zal hijsen. Ook beloofde Huffman de regels over expliciete haatboodschappen op Reddit aan te scherpen. Reddit is in het verleden onder vuur komen te liggen omdat het een forum bood aan uiterst rechtse Amerikaanse groepen. Een tweetal jaar geleden lanceerde het platform een offensief om zich te ontdoen van deze gebruikers, maar volgens kritikasters treedt Reddit nog steeds niet voldoende doortastend op.

'Het is tijd om te doen wat juist is', zo verklaarde Ohanian in een video op Twitter. Naar eigen zeggen nam hij de beslissing 'als vader die een antwoord moet kunnen geven wanneer zijn zwarte dochter hem op een dag zal vragen: "en wat heb jij gedaan"?'Naast zijn vervanging door een zwarte bestuurder heeft Ohanian zich ook voorgenomen om de toekomstige dividenden uit zijn aandelen van Reddit ten dienste te stellen van de zwarte gemeenschap, om 'tegen rassenhaat te strijden'. Na de dood van de zwarte arrestant George Floyd worden de Verenigde Staten overspoeld door een golf van protest tegen racisme en politiegeweld. Ceo en medestichter Steve Huffman heeft in een reactie al laten weten dat hij de wens van Ohanian zal inwilligen en een zwarte bestuurder aan boord zal hijsen. Ook beloofde Huffman de regels over expliciete haatboodschappen op Reddit aan te scherpen. Reddit is in het verleden onder vuur komen te liggen omdat het een forum bood aan uiterst rechtse Amerikaanse groepen. Een tweetal jaar geleden lanceerde het platform een offensief om zich te ontdoen van deze gebruikers, maar volgens kritikasters treedt Reddit nog steeds niet voldoende doortastend op.