De Amerikaanse mobilofoonoperator T-Mobile US haalt zijn smartphone Sidekick (tijdelijk) uit de winkelrekken. De beslissing betekent een grote tegenslag voor Option, dat sinds mei het geïntegreerde moederbord voor de nieuwe Sidekick LX levert.

Dat berichten De Tijd en De Morgen. Het gaat om een van de belangrijkste contracten voor het Leuvense technologiebedrijf, wegens het volume (Sidekick verkocht 1,5 miljoen toestellen in 2008) en de opening van Option naar de smartphonemarkt.

De voorbije week liep het goed fout voor gebruikers van de Sidekick. Door een servercrash bij Danger, eigendom van Microsoft, zijn ze al hun persoonlijke data kwijt. De Sidekick bewaart namelijk al zijn gegevens op externe servers, heel weinig data staan op het toestel zelf.

De financiële impact voor Option is moeilijk in te schatten. Analisten wagen zich niet aan een berekening. Het Leuvense bedrijf wil geen commentaar kwijt, aldus De Tijd.

Bron: Belga

De Amerikaanse mobilofoonoperator T-Mobile US haalt zijn smartphone Sidekick (tijdelijk) uit de winkelrekken. De beslissing betekent een grote tegenslag voor Option, dat sinds mei het geïntegreerde moederbord voor de nieuwe Sidekick LX levert. Dat berichten De Tijd en De Morgen. Het gaat om een van de belangrijkste contracten voor het Leuvense technologiebedrijf, wegens het volume (Sidekick verkocht 1,5 miljoen toestellen in 2008) en de opening van Option naar de smartphonemarkt. De voorbije week liep het goed fout voor gebruikers van de Sidekick. Door een servercrash bij Danger, eigendom van Microsoft, zijn ze al hun persoonlijke data kwijt. De Sidekick bewaart namelijk al zijn gegevens op externe servers, heel weinig data staan op het toestel zelf. De financiële impact voor Option is moeilijk in te schatten. Analisten wagen zich niet aan een berekening. Het Leuvense bedrijf wil geen commentaar kwijt, aldus De Tijd. Bron: Belga