De dertiende editie van de Baudouin Elleboudt Awards - vernoemd naar een oud-hoofdredacteur van Data News, met een hernieuwde aanpak voor de editie 2011 - lauwerde eens te meer topthesissen van de nieuwste lichting afstuderende informatica-studenten.

Uit de eindgroep van acht genomineerden werden uiteindelijk vier laureaten geselecteerd. Als eerste laureaat kwam Gilles Louppe (ULG) uit de bus, met een thesis rond 'Collaborative filtering'. Na een studie van aanbevelingssystemen in onder meer verkoopsites, formuleerde Louppe een eigen systeem dat hij momenteel in het kader van een doctoraatsstudie verder uitwerkt. Andere laureaten zijn Björn Puype (VUB) met 'Extending the iGesture framework with multimodal gesture interaction functionality', Pieter-Jan Kindermans (UGent) met 'Brain-computer interfaces with reservoir computing' en Toon Heirman et alii (Groep T, campus Vesalius Leuven) met 'Ontwerp van een energiemanagementsysteem in residentiële woningen'.

De jury onder voorzitterschap van Jean-Pierre Cardinael, een pionier in het Belgische ict-landschap, benadrukte de hoge kwaliteit van de thesissen, zodat er haast een fotofinish aan te pas kwam om de winnaars te kennen.

De dertiende editie van de Baudouin Elleboudt Awards - vernoemd naar een oud-hoofdredacteur van Data News, met een hernieuwde aanpak voor de editie 2011 - lauwerde eens te meer topthesissen van de nieuwste lichting afstuderende informatica-studenten. Uit de eindgroep van acht genomineerden werden uiteindelijk vier laureaten geselecteerd. Als eerste laureaat kwam Gilles Louppe (ULG) uit de bus, met een thesis rond 'Collaborative filtering'. Na een studie van aanbevelingssystemen in onder meer verkoopsites, formuleerde Louppe een eigen systeem dat hij momenteel in het kader van een doctoraatsstudie verder uitwerkt. Andere laureaten zijn Björn Puype (VUB) met 'Extending the iGesture framework with multimodal gesture interaction functionality', Pieter-Jan Kindermans (UGent) met 'Brain-computer interfaces with reservoir computing' en Toon Heirman et alii (Groep T, campus Vesalius Leuven) met 'Ontwerp van een energiemanagementsysteem in residentiële woningen'. De jury onder voorzitterschap van Jean-Pierre Cardinael, een pionier in het Belgische ict-landschap, benadrukte de hoge kwaliteit van de thesissen, zodat er haast een fotofinish aan te pas kwam om de winnaars te kennen.