De Amerikaanse Angela Ahrendts, sinds 2006 aan de top bij Burberry, zal bij Apple als Senior Vice President aan het hoofd staan van de winkels en de onlineverkoop - een positie die eerder niet bestond. Ahrendts zal ook rechtstreeks rapporteren aan Apple-CEO Tim Cook.

Ahrendts deed haar ervaring vooral op in de modesector. Voordat ze bij Burberry aan de slag ging, bekleedde ze topfuncties bij modebedrijven als Liz Claiborne en Donna Karan.

Bij Burberry was ze volgens Britse onderzoekers vorig jaar met een totale beloning van bijna 17 miljoen pond (20 miljoen euro) de bestbetaalde CEO van Groot-Brittannië.

Ahrendts wordt bij Burberry vervangen door Christopher Bailey. Hij was de voorbije zes jaar al Chief Creative Officer van het modehuis, dat bekend staat om zijn kleding en tassen met ruitpatroon.

Apple lijfde eerder dit jaar al een klepper uit de modewereld in; de Belg Paul Deneve die voorheen CEO van modehuis Yves Saint Laurent was. Hij ontfermt zich over 'speciale projecten' bij de hardwaregigant. (Belga/MI)

De Amerikaanse Angela Ahrendts, sinds 2006 aan de top bij Burberry, zal bij Apple als Senior Vice President aan het hoofd staan van de winkels en de onlineverkoop - een positie die eerder niet bestond. Ahrendts zal ook rechtstreeks rapporteren aan Apple-CEO Tim Cook. Ahrendts deed haar ervaring vooral op in de modesector. Voordat ze bij Burberry aan de slag ging, bekleedde ze topfuncties bij modebedrijven als Liz Claiborne en Donna Karan. Bij Burberry was ze volgens Britse onderzoekers vorig jaar met een totale beloning van bijna 17 miljoen pond (20 miljoen euro) de bestbetaalde CEO van Groot-Brittannië. Ahrendts wordt bij Burberry vervangen door Christopher Bailey. Hij was de voorbije zes jaar al Chief Creative Officer van het modehuis, dat bekend staat om zijn kleding en tassen met ruitpatroon.Apple lijfde eerder dit jaar al een klepper uit de modewereld in; de Belg Paul Deneve die voorheen CEO van modehuis Yves Saint Laurent was. Hij ontfermt zich over 'speciale projecten' bij de hardwaregigant. (Belga/MI)