Reden voor de commotie is de bepaling in de leveringsvoorwaarden, dat Microsoft zich het recht voorbehoudt illegale content en ongeautoriseerde content te blokkeren. Gekoppeld aan de verdenking dat Microsoft meer informatie dan nodig is uitleest op Windows 10-systemen heeft dit gegeven bij deze sites de vrees gewekt dat de anonimiteit van de leveranciers van materiaal in het geding kom als ze hun leden Windows 10 laten gebruiken op hun site.

iTS is de eerste site die het gebruik van Windows 10 heeft verboden. Wie de site bezoekt met Windows 10 komt niet verder dan een YouTube-filmpje dat uitlegt dat Windows 10 een tool is dat alles wat je doet in de gaten houdt. Die ban blijft van kracht totdat er een versie van Windows 10 komt waarin de privacyschendende elementen zijn verdwenen, schrijven de beheerders. Ook de 'Dark web torrent sites' FSC en BB zouden op het punt staan Windows 10 in de ban te doen; de beheerders daarvan hebben hun zorgen al geuit.

Grotere sites die worden gebruikt voor het anoniem internetten, zoals The Pirate Bay, lijken zich nog geen zorgen te maken over het gebruik van Windows 10. Het heeft ook enigszins een overreactie, de actie van de beheerders van iTS. Anderzijds laat Microsoft wel na om duidelijkheid te scheppen in deze materie - wat een altijd een goede voedingsbodem is voor samenzweringstheorieën.

Bron: Automatiseringgids

Reden voor de commotie is de bepaling in de leveringsvoorwaarden, dat Microsoft zich het recht voorbehoudt illegale content en ongeautoriseerde content te blokkeren. Gekoppeld aan de verdenking dat Microsoft meer informatie dan nodig is uitleest op Windows 10-systemen heeft dit gegeven bij deze sites de vrees gewekt dat de anonimiteit van de leveranciers van materiaal in het geding kom als ze hun leden Windows 10 laten gebruiken op hun site.iTS is de eerste site die het gebruik van Windows 10 heeft verboden. Wie de site bezoekt met Windows 10 komt niet verder dan een YouTube-filmpje dat uitlegt dat Windows 10 een tool is dat alles wat je doet in de gaten houdt. Die ban blijft van kracht totdat er een versie van Windows 10 komt waarin de privacyschendende elementen zijn verdwenen, schrijven de beheerders. Ook de 'Dark web torrent sites' FSC en BB zouden op het punt staan Windows 10 in de ban te doen; de beheerders daarvan hebben hun zorgen al geuit.Grotere sites die worden gebruikt voor het anoniem internetten, zoals The Pirate Bay, lijken zich nog geen zorgen te maken over het gebruik van Windows 10. Het heeft ook enigszins een overreactie, de actie van de beheerders van iTS. Anderzijds laat Microsoft wel na om duidelijkheid te scheppen in deze materie - wat een altijd een goede voedingsbodem is voor samenzweringstheorieën. Bron: Automatiseringgids