Dat meldt de Japanse zakenkrant Nikkei. De ontslagen vallen in het 'lifestyle'-segment van de organisatie, waar onder meer consumentenapparatuur wordt geproduceerd. Maar ook zal flink gesneden worden in het personeelsbestand in een fabriek bij Tokio. Hier worden televisies en pc's geproduceerd. Het bedrijf zou zelfs overwegen geheel te stoppen met de productie van tv's. Dit alles moet voor een stroomlijning van de organisatie zorgen.

Het massa-ontslag houdt verband met een boekhoudschandaal, waardoor een groot deel van het topmanagement in juli moest opstappen, waaronder CEO Hisao Tanaka. Toshiba zou zijn winst met 1,2 miljard te hoog hebben voorgesteld gedurende enkele jaren. Tanaka zou daar volgens een onafhankelijk onderzoek vanaf hebben geweten. Het nieuwe management probeert nu met flinke reorganisaties de cijfers te verbeteren.

De 'lifestyle-divisie is goed voor bijna 20 procent van de omzet en heeft rond de 24.000 medewerkers. De omzet hiervan is echter met zo'n 10 procent gedaald. Bovendien lijdt deze divisie fors verlies.

De koers van Toshiba is dit jaar met zeker 43 procent gedaald.

Bron: Automatiseringgids

Dat meldt de Japanse zakenkrant Nikkei. De ontslagen vallen in het 'lifestyle'-segment van de organisatie, waar onder meer consumentenapparatuur wordt geproduceerd. Maar ook zal flink gesneden worden in het personeelsbestand in een fabriek bij Tokio. Hier worden televisies en pc's geproduceerd. Het bedrijf zou zelfs overwegen geheel te stoppen met de productie van tv's. Dit alles moet voor een stroomlijning van de organisatie zorgen.Het massa-ontslag houdt verband met een boekhoudschandaal, waardoor een groot deel van het topmanagement in juli moest opstappen, waaronder CEO Hisao Tanaka. Toshiba zou zijn winst met 1,2 miljard te hoog hebben voorgesteld gedurende enkele jaren. Tanaka zou daar volgens een onafhankelijk onderzoek vanaf hebben geweten. Het nieuwe management probeert nu met flinke reorganisaties de cijfers te verbeteren. De 'lifestyle-divisie is goed voor bijna 20 procent van de omzet en heeft rond de 24.000 medewerkers. De omzet hiervan is echter met zo'n 10 procent gedaald. Bovendien lijdt deze divisie fors verlies. De koers van Toshiba is dit jaar met zeker 43 procent gedaald. Bron: Automatiseringgids