De Japanse elektronicareus Toshiba wil in Japan 3.900 tijdelijke arbeidsplaatsen schrappen tegen maart 2010. Dat heeft hetbedrijf vrijdag bekendgemaakt.

Toshiba heeft de afgelopen maanden al de plaatsen geschrapt van 4.500interim-werknemers en werknemers met een contract van bepaalde duur. Hetbanenverlies treft vooral de elektronicapoot van het bedrijf. Die divisieis het zwaarst getroffen door de internationale economische terugval.

Toshiba maakte vrijdag ook bekend dat het rekening houdt met een nettoverlies van 350 miljard yen (2,7 miljard euro) voor het boekjaar dat is afgesloten op 31 maart. Toshiba had tot nog toe gerekend op een verliesdat beperkt bleef tot 280 miljard yen.

Bron: Belga

De Japanse elektronicareus Toshiba wil in Japan 3.900 tijdelijke arbeidsplaatsen schrappen tegen maart 2010. Dat heeft hetbedrijf vrijdag bekendgemaakt. Toshiba heeft de afgelopen maanden al de plaatsen geschrapt van 4.500interim-werknemers en werknemers met een contract van bepaalde duur. Hetbanenverlies treft vooral de elektronicapoot van het bedrijf. Die divisieis het zwaarst getroffen door de internationale economische terugval. Toshiba maakte vrijdag ook bekend dat het rekening houdt met een nettoverlies van 350 miljard yen (2,7 miljard euro) voor het boekjaar dat is afgesloten op 31 maart. Toshiba had tot nog toe gerekend op een verliesdat beperkt bleef tot 280 miljard yen. Bron: Belga