Officieel geven beide Japanse bedrijven geen commentaar maar volgens het persbureau lopen de gesprekken al een tijdje en ligt er nu een bod van 20 miljard yen, ongeveer 150 miljoen euro, op tafel.

De verkoop zou daarbij passen in het herstructureringsplan van Toshiba dat er komt nadat uitkwam dat het bedrijf jarenlang foute resultaten had meegedeeld. Door het boekhoudschandaal moest onder meer de ceo van het bedrijf opstappen.

Sony is vandaag al een grote speler op de markt van beeldsensoren. Het bedrijf maakt ze niet enkel voor zijn eigen camera's en smartphones, maar levert ook aan concurrerende merken. In dat opzicht betekent de deal vooral meer marktaandeel voor Sony.

Officieel geven beide Japanse bedrijven geen commentaar maar volgens het persbureau lopen de gesprekken al een tijdje en ligt er nu een bod van 20 miljard yen, ongeveer 150 miljoen euro, op tafel.De verkoop zou daarbij passen in het herstructureringsplan van Toshiba dat er komt nadat uitkwam dat het bedrijf jarenlang foute resultaten had meegedeeld. Door het boekhoudschandaal moest onder meer de ceo van het bedrijf opstappen.Sony is vandaag al een grote speler op de markt van beeldsensoren. Het bedrijf maakt ze niet enkel voor zijn eigen camera's en smartphones, maar levert ook aan concurrerende merken. In dat opzicht betekent de deal vooral meer marktaandeel voor Sony.