Een handvol Vlaamse en Nederlandse ondernemers investeert in het nieuwe technologiefonds Hummingbird Ventures II. Onder de initiatiefnemers bevinden zich Wouter Vandenhautte en Eric Watté van Woenstijnvis, en Michel Akkermans van Clear2Pay. De oprichting van het nieuwe fonds werd onlangs gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad, zo constateerde de krant De Tijd. De initiatiefnemers achter Hummingbird Ventures II zijn opnieuw Barend Van den Brande en Frank Maene. Het technologiefonds gaat van start met een kapitaal van 16 miljoen euro, maar het is de bedoeling om dat bedrag in de nabije toekomst op te trekken tot 70 miljoen euro.

Tussen de ondernemers die investeren zitten heel wat bekende namen. Zo tekenen Wouter Vandenhautte en Eric Watté van Woenstijnvis present (zij staken ook al geld in Hummingbird Ventures I), net als Michel Akkermans vanClear2Pay en Dries Van Canneyt. Serieondernemer Kristof De Spiegeleer zou dit keer niet van de partij zijn.

Opvallend is dat Van den Brande en Maene ook een Turkse investeerder konden aantrekken: Kaan Karamanci. Allicht is dat een gevolg van het feit dat Hummingbird Ventures I al meermaals investeerde in Turkije, onder meer in Peak Games, een aanbieder van online spelletjes.

Dat er een nieuw fonds wordt opgericht, hoeft nauwelijks te verbazen. "Er zijn momenteel heel wat investeerders die geld willen uitgeven", vertelde Frank Maene onlangs aan Data News.

"Het is voor bedrijven met andere woorden een ideaal moment om geld op te halen. Binnen een jaar of twee, wanneer de fondsen door hun voorraad zitten, wordt het allicht weer een pak moeilijker."

Een handvol Vlaamse en Nederlandse ondernemers investeert in het nieuwe technologiefonds Hummingbird Ventures II. Onder de initiatiefnemers bevinden zich Wouter Vandenhautte en Eric Watté van Woenstijnvis, en Michel Akkermans van Clear2Pay. De oprichting van het nieuwe fonds werd onlangs gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad, zo constateerde de krant De Tijd. De initiatiefnemers achter Hummingbird Ventures II zijn opnieuw Barend Van den Brande en Frank Maene. Het technologiefonds gaat van start met een kapitaal van 16 miljoen euro, maar het is de bedoeling om dat bedrag in de nabije toekomst op te trekken tot 70 miljoen euro. Tussen de ondernemers die investeren zitten heel wat bekende namen. Zo tekenen Wouter Vandenhautte en Eric Watté van Woenstijnvis present (zij staken ook al geld in Hummingbird Ventures I), net als Michel Akkermans vanClear2Pay en Dries Van Canneyt. Serieondernemer Kristof De Spiegeleer zou dit keer niet van de partij zijn. Opvallend is dat Van den Brande en Maene ook een Turkse investeerder konden aantrekken: Kaan Karamanci. Allicht is dat een gevolg van het feit dat Hummingbird Ventures I al meermaals investeerde in Turkije, onder meer in Peak Games, een aanbieder van online spelletjes. Dat er een nieuw fonds wordt opgericht, hoeft nauwelijks te verbazen. "Er zijn momenteel heel wat investeerders die geld willen uitgeven", vertelde Frank Maene onlangs aan Data News. "Het is voor bedrijven met andere woorden een ideaal moment om geld op te halen. Binnen een jaar of twee, wanneer de fondsen door hun voorraad zitten, wordt het allicht weer een pak moeilijker."