Ruim 80 procent van de binnenkomende facturen bij Carrefour Belgium (meer dan 75.000 documenten per maand van 400 verschillende leveranciers) zijn vandaag al elektronisch. Bij dat project is sinds september 2007 het Franse Deskom betrokken.

Maar de warenhuisketen laat het daar niet bij en wil nog es 10 procent papieren facturen afbouwen. Er ging een offerteaanvraag uit naar verschillende leveranciers van oplossingen voor elektronische facturatie en uiteindelijk kaapte de Waals-Brabantse start-up Babelway een dubbele opdracht weg. Babelway (tot voor kort Babelgom) overtuigde Carrefour van zijn software-as-a-service platform waardoor niet langer moet worden geïnvesteerd in software. Via dat systeem kunnen niet alleen facturen maar ook bestelbons, vrachtbrieven, etc. uitgewisseld worden tussen twee leveranciers die gebruik maken van heterogene systemen.

Babelway kreeg in het zog van dat basiscontract nog een tweede opdracht: het informeren en opleiden van de nieuwe commerciële partners en het gebruik van de e-factuur dus zo snel mogelijk invoeren. Elk betrokken bedrijf zal in overleg met Carrefour en in het kader van de Babel Academy een dag lang kennis maken met het nieuwe systeem. Er gebeurt dan een vertaalslag naar een Edifact-formaat en alle elektronische facturen worden door Carrefour getest voor ze effectief in gebruik worden genomen.

Ruim 80 procent van de binnenkomende facturen bij Carrefour Belgium (meer dan 75.000 documenten per maand van 400 verschillende leveranciers) zijn vandaag al elektronisch. Bij dat project is sinds september 2007 het Franse Deskom betrokken. Maar de warenhuisketen laat het daar niet bij en wil nog es 10 procent papieren facturen afbouwen. Er ging een offerteaanvraag uit naar verschillende leveranciers van oplossingen voor elektronische facturatie en uiteindelijk kaapte de Waals-Brabantse start-up Babelway een dubbele opdracht weg. Babelway (tot voor kort Babelgom) overtuigde Carrefour van zijn software-as-a-service platform waardoor niet langer moet worden geïnvesteerd in software. Via dat systeem kunnen niet alleen facturen maar ook bestelbons, vrachtbrieven, etc. uitgewisseld worden tussen twee leveranciers die gebruik maken van heterogene systemen. Babelway kreeg in het zog van dat basiscontract nog een tweede opdracht: het informeren en opleiden van de nieuwe commerciële partners en het gebruik van de e-factuur dus zo snel mogelijk invoeren. Elk betrokken bedrijf zal in overleg met Carrefour en in het kader van de Babel Academy een dag lang kennis maken met het nieuwe systeem. Er gebeurt dan een vertaalslag naar een Edifact-formaat en alle elektronische facturen worden door Carrefour getest voor ze effectief in gebruik worden genomen.