Heeft u als CIO al goeie voornemens voor 2022 gemaakt? Als u nog inspiratie nodig heeft: we bundelden de belangrijkste technologische én strategische ICT-trends en voorspellingen.

Met de opkomst van kunstmatige intelligentie groeit ook het besef bij overheden dat de technologie beter gereguleerd moet worden. Hoe ver staan we daar ondertussen?

Waarop moet u als CIO in het (post-)covidtijdperk vooral inzetten? McKinsey formuleert zes concrete probleemoplossende prioriteiten voor CIO's.

De topman van HPE denkt dat het einde van het huidige chiptekort eraan komt. Antonio Neri, CEO van het techbedrijf, verwacht dat de markt tegen de zomer van 2022 er aanzienlijk beter uit ziet.

Geen nieuw jaar zonder nieuwe voorspellingen over de cybergevaren die ons te wachten staan. Securityspecialist FortiGuard Labs wierp voor ons een blik in de glazen bol, en waarschuwt vooral voor de 'work from anywhere'-trend: 'Criminelen maken grif gebruik van de kansen die worden geboden door edge computing-toepassingen op basis van 5G, thuisnetwerken en zelfs het satellietinternet', klinkt het.