De Belg Jean-Luc Layon, die de voorbije 5 jaar de wereldwijde cio was bij plasticsfabrikant Total Petrochemicals, krijgt een nieuwe job binnen de groep.

Jean-Luc Layon was al sinds 2005 cio bij Total Petrochemicals. Voordien was hij onder meer administratief en financieel directeur bij Total België. Eind februari krijgt hij een nieuwe rol binnen de groep. "Er is een algemene politiek binnen de Total Group om de kaderleden regelmatig van functie te veranderen", zegt Layon over zijn nieuwe carrièrestap. Hij kan echter nog niet kwijt wat zijn nieuwe functie zal zijn.

Vanaf 1 maart wordt Layon vervangen door Michel Guillé. Die is momenteel verantwoordelijk voor IT Strategy bij de Group Information Systems and Telecommunication Division in Parijs.

De belangrijkste recente ict-projecten bij Total waren/zijn onder meer de overstap van Windows 2000 naar Vista voor 70.000 gebruikers, de vernieuwing van de IBM-servers en de evolutie van het SAP-pakket.

De Belg Jean-Luc Layon, die de voorbije 5 jaar de wereldwijde cio was bij plasticsfabrikant Total Petrochemicals, krijgt een nieuwe job binnen de groep. Jean-Luc Layon was al sinds 2005 cio bij Total Petrochemicals. Voordien was hij onder meer administratief en financieel directeur bij Total België. Eind februari krijgt hij een nieuwe rol binnen de groep. "Er is een algemene politiek binnen de Total Group om de kaderleden regelmatig van functie te veranderen", zegt Layon over zijn nieuwe carrièrestap. Hij kan echter nog niet kwijt wat zijn nieuwe functie zal zijn. Vanaf 1 maart wordt Layon vervangen door Michel Guillé. Die is momenteel verantwoordelijk voor IT Strategy bij de Group Information Systems and Telecommunication Division in Parijs. De belangrijkste recente ict-projecten bij Total waren/zijn onder meer de overstap van Windows 2000 naar Vista voor 70.000 gebruikers, de vernieuwing van de IBM-servers en de evolutie van het SAP-pakket.