Touchatag (Alcatel-Lucent) gaat samen met Clear2Pay een raamwerk rond mobiele betalingen opzetten.

Touchatag - een interne startup van Alcatel-Lucent in België - gaat samenwerken met Clear2Pay. Samen willen ze een raamwerk rond mobiele betalingen op poten zetten, dat kan aangeboden worden aan mobiele operatoren. Mobiele betalingen van eindgebruikers - denk aan het kopen van producten of tickets - zullen via dit raamwerk mogelijk worden.

Clear2Pay - met name sterk in de financiële wereld - zal zijn gateway voor betalingen linken met de 'identification management services' van Touchatag. In eerste instantie zal de focus liggen op het aanbieden van 'contactloze' betalingen via RFID-stickers, -tags en gsm's met 'Near Field Communication' (NFC) technologie. In de toekomst moet datzelfde platform ook gaan dienen voor betalingen tussen personen, en voor sms-ticketing.

In juni kondigde Alcatel-Lucent ook al een samenwerking aan met Belgacom om tot een nieuw businessmodel te komen met de contactloze diensten van Touchatag en mobiele betalingen via PingPing.

Touchatag (Alcatel-Lucent) gaat samen met Clear2Pay een raamwerk rond mobiele betalingen opzetten. Touchatag - een interne startup van Alcatel-Lucent in België - gaat samenwerken met Clear2Pay. Samen willen ze een raamwerk rond mobiele betalingen op poten zetten, dat kan aangeboden worden aan mobiele operatoren. Mobiele betalingen van eindgebruikers - denk aan het kopen van producten of tickets - zullen via dit raamwerk mogelijk worden. Clear2Pay - met name sterk in de financiële wereld - zal zijn gateway voor betalingen linken met de 'identification management services' van Touchatag. In eerste instantie zal de focus liggen op het aanbieden van 'contactloze' betalingen via RFID-stickers, -tags en gsm's met 'Near Field Communication' (NFC) technologie. In de toekomst moet datzelfde platform ook gaan dienen voor betalingen tussen personen, en voor sms-ticketing. In juni kondigde Alcatel-Lucent ook al een samenwerking aan met Belgacom om tot een nieuw businessmodel te komen met de contactloze diensten van Touchatag en mobiele betalingen via PingPing.