Er is een misleidende e-mail met de titel 'Vindt u boetes voor te snel rijden vervelend?' in omloop. Dat bericht komt in de mailbox van heel wat automobilisten terecht. Dat heeft mobiliteitsorganisatie Touring ontdekt door de vele vragen die haar leden zich stelden.

Volgens Danny Smagghe, woordvoerder van Touring, vermeldt het bericht zijn persoonlijke naam als afzender. "Er wordt allicht misbruik gemaakt van een algemeen adres: info@touring.be."

"Vorig jaar werden onze Nederlandse collega's van ANWB door een dergelijk bericht in diskrediet gebracht", aldus Smagghe, wiens organisatie voor de eerste keer met dergelijke feiten wordt geconfronteerd. De organisatie wijst erop dat het bericht vals is en beklemtoont dat het niet uitgaat van Touring zelf.

Touring zal een onderzoek instellen naar de herkomst van de misleidende communicatie. Vanaf morgen zal de juridische dienst en de informaticadienst van Touring het e-mailverkeer proberen te traceren.

Vandaag legt de organisatie ook klacht neer tegen onbekenden voor valsheid in geschrifte.

Er is een misleidende e-mail met de titel 'Vindt u boetes voor te snel rijden vervelend?' in omloop. Dat bericht komt in de mailbox van heel wat automobilisten terecht. Dat heeft mobiliteitsorganisatie Touring ontdekt door de vele vragen die haar leden zich stelden. Volgens Danny Smagghe, woordvoerder van Touring, vermeldt het bericht zijn persoonlijke naam als afzender. "Er wordt allicht misbruik gemaakt van een algemeen adres: info@touring.be." "Vorig jaar werden onze Nederlandse collega's van ANWB door een dergelijk bericht in diskrediet gebracht", aldus Smagghe, wiens organisatie voor de eerste keer met dergelijke feiten wordt geconfronteerd. De organisatie wijst erop dat het bericht vals is en beklemtoont dat het niet uitgaat van Touring zelf. Touring zal een onderzoek instellen naar de herkomst van de misleidende communicatie. Vanaf morgen zal de juridische dienst en de informaticadienst van Touring het e-mailverkeer proberen te traceren. Vandaag legt de organisatie ook klacht neer tegen onbekenden voor valsheid in geschrifte.