Toyota heeft Android Auto altijd afgehouden om veiligheidsredenen maar zou nu toch zijn kar keren. Volgens Bloomberg kan de integratie al in oktober worden aangekondigd.

Android Auto laat toe om het scherm van een Android smartphone op het infotainmentscherm van de wagen te tonen. Dat moet het makkelijk maken om apps (zoals Waze) daar weer te geven.

Tot nu toe had Toyota enkel ondersteuning voor SmartDeviceLink, een door Ford ontwikkeld systeem dat Android auto en CarPlay (van Apple) ondersteunde, maar slechts beperkt data van de wagen naar de telefoon doorstuurde. Begin dit jaar liet Toyota al weten dat het Apple's CarPlay zou ondersteunen.

De integratie is voor alle duidelijkheid niet hetzelfde als de samenwerking tussen Google en Renault, Nissan en Mitsubishi. Daar gaat Google onder meer navigatie en spraakassistentie aanleveren. Een strategische deal die vrijwel meteen het aandeel van navigatiespecialist TomTom deed kelderen.

Toyota heeft Android Auto altijd afgehouden om veiligheidsredenen maar zou nu toch zijn kar keren. Volgens Bloomberg kan de integratie al in oktober worden aangekondigd.Android Auto laat toe om het scherm van een Android smartphone op het infotainmentscherm van de wagen te tonen. Dat moet het makkelijk maken om apps (zoals Waze) daar weer te geven.Tot nu toe had Toyota enkel ondersteuning voor SmartDeviceLink, een door Ford ontwikkeld systeem dat Android auto en CarPlay (van Apple) ondersteunde, maar slechts beperkt data van de wagen naar de telefoon doorstuurde. Begin dit jaar liet Toyota al weten dat het Apple's CarPlay zou ondersteunen.De integratie is voor alle duidelijkheid niet hetzelfde als de samenwerking tussen Google en Renault, Nissan en Mitsubishi. Daar gaat Google onder meer navigatie en spraakassistentie aanleveren. Een strategische deal die vrijwel meteen het aandeel van navigatiespecialist TomTom deed kelderen.