Trage mobility-uptake zorgt voor ‘app gap’ bij bedrijven

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Ondanks de brede adoptie van mobiele toestellen en het gebruik van apps op de werkvloer anticiperen organisaties niet snel genoeg op de ontwikkeling van mobiele toepassingen voor hun werknemers en voor hun klanten.

Ondanks de brede adoptie van mobiele toestellen en het gebruik van apps op de werkvloer anticiperen organisaties niet snel genoeg op de ontwikkeling van mobiele toepassingen voor hun werknemers en voor hun klanten. Eén en ander blijkt uit een wereldwijd onderzoek van Progress Software. In de Benelux werkt slechts 22 procent van de bevraagde ondernemingen vandaag aan een mobility-project.

Uit het onderzoek van Progress Software (dat werd uitgevoerd door het onderzoeksbureau Vanson Bourne bij 600 bedrijven met tussen de 100 en de 1000 werknemers, waaronder 40 bedrijven in de Benelux-regio) blijkt dat bij 95 procent van de bedrijven werknemers gebruik maken van eigen mobiele toestellen en applicaties.

92 procent van de bevraagde werknemers vindt trouwens dat het niet ondersteunen van mobiele apps hen een concurrentienadeel oplevert.

Desondanks heeft slechts een kwart van de deelnemende bedrijven een mobility-project opgestart. In de Benelux-regio spreken we over 22 procent. Als belangrijkste redenen worden beveiliging, extra investeringen en de nood voor continue ondersteuning opgegeven.

Bovendien maakt meer dan de helft van de ondernemingen zich zorgen over het feit dat ze niet over de benodigde vaardigheden beschikken om een geschikte applicaties te ontwikkelen. 62 procent van de respondenten geeft dan ook de voorkeur aan het uitbesteden van de ontwikkeling van mobiele applicaties aan een externe leverancier.

Benelux Gaan we wat dieper in op de Benelux-regio, dan blijkt dat ‘slechts’ 68 procent van de ondervraagde respondenten een mobiel toestel gebruikt voor het werk. 53 procent gelooft in apps voor werk gerelateerde doeleinden. Waarmee onze regio achterloopt op de andere landen, waar 95 procent een mobiel toestel gebruikt en 65 procent regelmatig gebruik maakt van apps).

Vijftig procent van de Benelux-bedrijfsleiders vindt mobiele technologie nu al redelijk belangrijk voor de organisaties, maar drie kwart ziet mobility pas binnen 5 jaar echt doorbreken. Slechts 22 procent van de bevraagde ondernemingen in België, Nederland en Luxemburg werkt aan een mobility-project. 18 procent heeft nog geen plannen.

Gelukkig erkent ook 95 procent van de ondervraagde bedrijven het risico op een competitief nadeel door niet mobiel te denken. De helft geeft aan in het komende anderhalf jaar een mobiele app te willen ontwikkelen om medewerkers te ondersteunen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content