Transics, gespecialiseerd in boordcomputers in vrachtwagens, trekt zijn omzetprognose voor 2010 op na een omzetgroei van 24 procent in het derde kwartaal.

Transics, dat zijn hoofdkantoor in Ieper heeft, leverde afgelopen kwartaal 2.350 boordcomputers, tegen 2.100 vorig jaar. Dat resulteerde in een omzet van 9,7 miljoen euro, 1,9 miljoen euro meer dan vorig jaar.

Het bedrijf van gedelegeerd bestuurder Walter Mastelinck spreekt in het communiqué van "sterke cijfers" die voortvloeien uit bestellingen van nieuwe en bestaande klanten. "De business uit bestaande klanten is duidelijk aan een heropleving toe: transportbedrijven doen een upgrade van hun oplossingen en investeren weer."

Meer dan het omzetcijfer lost Transics niet in de kwartaalupdate. In het eerste halfjaar zakte de brutomarge 1,6 procent tot 12,4 miljoen euro. De bedrijfswinst ging van 2,1 tot 1,6 miljoen euro en de nettowinst daalde 9,8 procent tot 569.000 euro.

De Italiaanse transporteur Arcese was afgelopen kwartaal de belangrijkste nieuwe klant. Transics mag in het derde en vierde kwartaal 600 van diens 1.500 vrachtwagens uitrusten met zijn computers. De rest volgt dan in principe volgend jaar.

Bron: De Tijd/Belga

Transics, gespecialiseerd in boordcomputers in vrachtwagens, trekt zijn omzetprognose voor 2010 op na een omzetgroei van 24 procent in het derde kwartaal. Transics, dat zijn hoofdkantoor in Ieper heeft, leverde afgelopen kwartaal 2.350 boordcomputers, tegen 2.100 vorig jaar. Dat resulteerde in een omzet van 9,7 miljoen euro, 1,9 miljoen euro meer dan vorig jaar. Het bedrijf van gedelegeerd bestuurder Walter Mastelinck spreekt in het communiqué van "sterke cijfers" die voortvloeien uit bestellingen van nieuwe en bestaande klanten. "De business uit bestaande klanten is duidelijk aan een heropleving toe: transportbedrijven doen een upgrade van hun oplossingen en investeren weer." Meer dan het omzetcijfer lost Transics niet in de kwartaalupdate. In het eerste halfjaar zakte de brutomarge 1,6 procent tot 12,4 miljoen euro. De bedrijfswinst ging van 2,1 tot 1,6 miljoen euro en de nettowinst daalde 9,8 procent tot 569.000 euro. De Italiaanse transporteur Arcese was afgelopen kwartaal de belangrijkste nieuwe klant. Transics mag in het derde en vierde kwartaal 600 van diens 1.500 vrachtwagens uitrusten met zijn computers. De rest volgt dan in principe volgend jaar. Bron: De Tijd/Belga