Mobiele technologie en cloud staan centraal in de nieuwe benadering van IT. Onderzoek van Accenture toont aan dan negen op tien topmanagers ervan overtuigd zijn dat digitale technologie hun business vooruit kan helpen. Het onderzoek stelde vast dat de topprioriteiten op het vlak van IT-investering in grote mate verbonden zijn met big data, cloud en mobiele technologie.

De topprioriteiten op het vlak van IT-investering zijn in grote mate verbonden met big data, cloud en mobiele technologie.

De investeringen in sociale interactie, mobiliteit, cloud en informatiebeheer zullen blijven toenemen. Gartner voorspelt dat die bestedingen tegen 2017 ruim een kwart van de uitgaven aan bedrijfssoftware zullen innemen. Het zijn cijfers die aantonen dat de convergentie tussen business en IT volop aan de gang is. Met name bedrijven die mobiele technologie inschakelen om de productiviteit van hun medewerkers te verhogen, hebben hoge verwachtingen van de manier waarop IT evolueert.

Veilig samenwerken

Bedrijven ondersteunen de mobiliteit van hun medewerkers door actief te investeren in mobiele oplossingen en door een kader aan te bieden dat een succesvolle BYOD-cultuur mogelijk maakt. De resultaten van die inspanningen hangen echter in grote mate af van de manier waarop alle persoonlijke mobiele devices - zoals smartphones, tablets en laptops - naadloos samenwerken met de andere toestellen op kantoor, zoals printers en projectoren.

Bedrijven investeren steeds vaker in mobiele oplossingen en in een BYOD-cultuur.

Tegelijk bestaan er ook andere uitdagingen. Bedrijven die tablets aanbieden aan medewerkers of klanten - bijvoorbeeld voor gebruik in een winkelpunt - willen meer controle over de toegang tot bepaalde applicaties. Dat kan door de toestellen te laten customiseren. Een algemeen aandachtspunt is de beveiliging van toestellen, applicaties en data. In de mobiele wereld zorgt dat voor nieuwe uitdagingen.

Mobiele technologie en cloud staan centraal in de nieuwe benadering van IT. Onderzoek van Accenture toont aan dan negen op tien topmanagers ervan overtuigd zijn dat digitale technologie hun business vooruit kan helpen. Het onderzoek stelde vast dat de topprioriteiten op het vlak van IT-investering in grote mate verbonden zijn met big data, cloud en mobiele technologie.De investeringen in sociale interactie, mobiliteit, cloud en informatiebeheer zullen blijven toenemen. Gartner voorspelt dat die bestedingen tegen 2017 ruim een kwart van de uitgaven aan bedrijfssoftware zullen innemen. Het zijn cijfers die aantonen dat de convergentie tussen business en IT volop aan de gang is. Met name bedrijven die mobiele technologie inschakelen om de productiviteit van hun medewerkers te verhogen, hebben hoge verwachtingen van de manier waarop IT evolueert.Veilig samenwerkenBedrijven ondersteunen de mobiliteit van hun medewerkers door actief te investeren in mobiele oplossingen en door een kader aan te bieden dat een succesvolle BYOD-cultuur mogelijk maakt. De resultaten van die inspanningen hangen echter in grote mate af van de manier waarop alle persoonlijke mobiele devices - zoals smartphones, tablets en laptops - naadloos samenwerken met de andere toestellen op kantoor, zoals printers en projectoren.Tegelijk bestaan er ook andere uitdagingen. Bedrijven die tablets aanbieden aan medewerkers of klanten - bijvoorbeeld voor gebruik in een winkelpunt - willen meer controle over de toegang tot bepaalde applicaties. Dat kan door de toestellen te laten customiseren. Een algemeen aandachtspunt is de beveiliging van toestellen, applicaties en data. In de mobiele wereld zorgt dat voor nieuwe uitdagingen.