Trump had dinsdag twee berichten op Twitter geplaatst, waarin hij beweerde dat stemmingen per post 'substantieel frauduleus' zijn. 'Brievenbussen zullen geplunderd worden, stembiljetten zullen vervalst worden en illegaal worden afgedrukt en frauduleus worden ondertekend', zo schreef hij onder meer.

Uitingen weerlegd

Twitter plaatste daarop een symbool bij de tweets, samen met de zin 'Lees hier de feiten over verkiezingen per post'. Wie daarop klikt, wordt doorverwezen naar aan webpagina waarin de uitlatingen van Trump onder meer met behulp van nieuwsartikels weerlegd worden.

Het is de eerste keer dat de Amerikaanse president op zijn favoriete sociaalnetwerksite wordt teruggefloten voor het verspreiden van misleidende informatie. Dat pikt hij niet. 'De Republikeinen hebben het gevoel dat ze volledig de mond worden gesnoerd door socialemediaplatforms. We zullen streng reguleren of ze zelfs sluiten voordat we dit laten gebeuren', aldus Trump op Twitter.

Trump had dinsdag twee berichten op Twitter geplaatst, waarin hij beweerde dat stemmingen per post 'substantieel frauduleus' zijn. 'Brievenbussen zullen geplunderd worden, stembiljetten zullen vervalst worden en illegaal worden afgedrukt en frauduleus worden ondertekend', zo schreef hij onder meer.Twitter plaatste daarop een symbool bij de tweets, samen met de zin 'Lees hier de feiten over verkiezingen per post'. Wie daarop klikt, wordt doorverwezen naar aan webpagina waarin de uitlatingen van Trump onder meer met behulp van nieuwsartikels weerlegd worden.Het is de eerste keer dat de Amerikaanse president op zijn favoriete sociaalnetwerksite wordt teruggefloten voor het verspreiden van misleidende informatie. Dat pikt hij niet. 'De Republikeinen hebben het gevoel dat ze volledig de mond worden gesnoerd door socialemediaplatforms. We zullen streng reguleren of ze zelfs sluiten voordat we dit laten gebeuren', aldus Trump op Twitter.