De Turkse telecomautoriteit TIB heeft aan Reuters gemeld dat Turkije de toegang tot YouTube heeft geblokkeerd.

De YouTube-blokkade komt er enkele uren nadat er op de videodienst een geluidsopname gelekt zou zijn van een gesprek tussen het hoofd van de Turkse inlichtingendienst, de minister van Buitenlandse Zaken en het hoofd van het leger over een mogelijke militaire interventie in Syrië.

Eerste minister Recep Tayyip Erdogan, die eerder ook Twitter liet blokkeren, beschuldigt de sociale media ervan foutieve informatie te verspreiden, aan de vooravond van de Turkse verkiezingen op 30 maart.

De Turkse telecomautoriteit TIB heeft aan Reuters gemeld dat Turkije de toegang tot YouTube heeft geblokkeerd. De YouTube-blokkade komt er enkele uren nadat er op de videodienst een geluidsopname gelekt zou zijn van een gesprek tussen het hoofd van de Turkse inlichtingendienst, de minister van Buitenlandse Zaken en het hoofd van het leger over een mogelijke militaire interventie in Syrië. Eerste minister Recep Tayyip Erdogan, die eerder ook Twitter liet blokkeren, beschuldigt de sociale media ervan foutieve informatie te verspreiden, aan de vooravond van de Turkse verkiezingen op 30 maart.