Volgens het departement zijn er sinds 7 augustus 346 accounts geïdentificeerd waarop posts zijn geplaatst die op ''provocatieve wijze'' verwijzen naar de verzwakking van de Turkse lira ten opzichte van de dollar.

De economie van Turkije gaat hard achteruit. Het land kampt met fikse inflatie en de koers van de lira daalt sterk. Dat komt mede door een ruzie tussen Ankara en Washington over de hechtenis van de Amerikaanse predikant Andrew Brunson. De VS neemt maatregelen tegen Turkije omdat het land weigert de voorganger vrij te laten.

Volgens het departement zijn er sinds 7 augustus 346 accounts geïdentificeerd waarop posts zijn geplaatst die op ''provocatieve wijze'' verwijzen naar de verzwakking van de Turkse lira ten opzichte van de dollar.De economie van Turkije gaat hard achteruit. Het land kampt met fikse inflatie en de koers van de lira daalt sterk. Dat komt mede door een ruzie tussen Ankara en Washington over de hechtenis van de Amerikaanse predikant Andrew Brunson. De VS neemt maatregelen tegen Turkije omdat het land weigert de voorganger vrij te laten.