Het Turkse parlement keurde in de nacht van dinsdag op woensdag een overeenkomstige wetswijziging goed. Dat meldt het persagentschap Anadolu.

Bovendien mag de telecomautoriteit volgens de krant Today's Zaman voortaan gegevens over het gedrag van internetgebruikers onbeperkt registreren.

De regering had de internetwet in februari al verstrengd. Sindsdien moeten providers gebruikersgegevens twee jaar lang bewaren en ze op vraag van geval tot geval aan de autoriteiten doorgeven. Mensenrechtenactivisten hekelen de wet. (Belga/MI)

Het Turkse parlement keurde in de nacht van dinsdag op woensdag een overeenkomstige wetswijziging goed. Dat meldt het persagentschap Anadolu. Bovendien mag de telecomautoriteit volgens de krant Today's Zaman voortaan gegevens over het gedrag van internetgebruikers onbeperkt registreren. De regering had de internetwet in februari al verstrengd. Sindsdien moeten providers gebruikersgegevens twee jaar lang bewaren en ze op vraag van geval tot geval aan de autoriteiten doorgeven. Mensenrechtenactivisten hekelen de wet. (Belga/MI)