De regerende conservatief-islamistische AK-partij in Turkije heeft een wetsontwerp neergelegd om de autoriteiten meer greep op het internet te geven, zo hebben plaatselijke media gemeld.

Turkije kent reeds strikte en dit jaar verstrengde wetgeving inzake internet. Maar de AKP wil die nog uitbreiden. Zo moet het de autoriteiten mogelijk worden de surfgeschiedenis van gebruikers op te slaan en de toegang tot websites zonder rechterlijk bevel te laten blokkeren, aldus het dagblad Milliyet.

Censuur

Tegenstanders zeggen dat de maatregelen de vrijheid schaden en toenemende censuur vormen.

In Turkije werden eerder dit jaar zowel Twitter als YouTube geblokkeerd (en daarna weer vrijgegeven).

(Belga/MI)

De regerende conservatief-islamistische AK-partij in Turkije heeft een wetsontwerp neergelegd om de autoriteiten meer greep op het internet te geven, zo hebben plaatselijke media gemeld. Turkije kent reeds strikte en dit jaar verstrengde wetgeving inzake internet. Maar de AKP wil die nog uitbreiden. Zo moet het de autoriteiten mogelijk worden de surfgeschiedenis van gebruikers op te slaan en de toegang tot websites zonder rechterlijk bevel te laten blokkeren, aldus het dagblad Milliyet. Censuur Tegenstanders zeggen dat de maatregelen de vrijheid schaden en toenemende censuur vormen. In Turkije werden eerder dit jaar zowel Twitter als YouTube geblokkeerd (en daarna weer vrijgegeven). (Belga/MI)