Didier Bellens, ceo van Belgacom, zal tijdens zijn nieuwe mandaat van 6 jaar, dat binnen tweeënhalve maand begint, tussen de 1,9 miljoen en de 2,2 miljoen euro bruto per jaar verdienen.

Dat schrijft Le Soir. 2,2 miljoen euro komt niet overeen met de loonmatiging die de regering-Leterme van Bellens verlangde voor het begin van de financiële crisis. Voogdijminister Inge Vervotte sprak toen van een inlevering van 25 tot 30 procent.

Als Bellens de door de regering vooropgestelde doelstellingen bereikt, strijkt hij elk jaar bruto 1.917.778 euro op. Dat is een vermindering die mooi onder de drempel van 30 procent uitkomt. Maar doet hij beter, dan ontvangt Bellens een bonus die kan stijgen tot 105 procent van zijn jaarlijks salaris. In dat geval verdient de Belgacombaas bruto een totaalbedrag van 2.188.978 euro, of 21 procent minder dan in 2007.

Een van de voorwaarden van de regering om de termijn van de gedelegeerd bestuurder te verlengen, was dat Bellens een substantiële vermindering van zijn salaris moest aanvaarden. In 2007 verdiende de Belgacombaas 2,7 miljoen euro.

Bron: Belga

Didier Bellens, ceo van Belgacom, zal tijdens zijn nieuwe mandaat van 6 jaar, dat binnen tweeënhalve maand begint, tussen de 1,9 miljoen en de 2,2 miljoen euro bruto per jaar verdienen. Dat schrijft Le Soir. 2,2 miljoen euro komt niet overeen met de loonmatiging die de regering-Leterme van Bellens verlangde voor het begin van de financiële crisis. Voogdijminister Inge Vervotte sprak toen van een inlevering van 25 tot 30 procent. Als Bellens de door de regering vooropgestelde doelstellingen bereikt, strijkt hij elk jaar bruto 1.917.778 euro op. Dat is een vermindering die mooi onder de drempel van 30 procent uitkomt. Maar doet hij beter, dan ontvangt Bellens een bonus die kan stijgen tot 105 procent van zijn jaarlijks salaris. In dat geval verdient de Belgacombaas bruto een totaalbedrag van 2.188.978 euro, of 21 procent minder dan in 2007. Een van de voorwaarden van de regering om de termijn van de gedelegeerd bestuurder te verlengen, was dat Bellens een substantiële vermindering van zijn salaris moest aanvaarden. In 2007 verdiende de Belgacombaas 2,7 miljoen euro. Bron: Belga