In het eerste kwartaal van 2012 beginnen de toeleveranciers van Apple met de productie van Apple-televisies. Dat meldt de doorgaans goed ingelichte Aziatische nieuwssite DigiTimes. In eerste instantie zouden er iTV's met schermdiameters van 32 en 37 inch vervaardigd worden. Geruchten dat Apple aan televisies werkt, doen al langer de ronde. Onlangs nog sprak Steve Jobs in zijn recent verschenen biografie over toestellen "die eenvoudig te bedienen zijn en naadloos synchroniseren met al je apparaten en met iCloud", waarna de geruchten nog aanzwollen.

Een iTV-toestel zou standaard uitgerust worden met Siri, en het zou individuele gebruikers kunnen herkennen. Apple TV, de settopbox die het bedrijf in 2007 lanceerde, moet geïntegreerd worden in de tv's van de elektronicagigant. Ook zou de fabrikant aan een televisiedienst werken binnen de iTunes store, waarbij content zal worden aangeboden.

Volgens DigiTimes gaat Samsung Electronics de chips leveren voor de iTV's, en zijn de schermen besteld bij Sharp. Apple zou de televisie in het tweede of derde kwartaal van 2012 willen aankondigen. De Taiwanese fabrikant Foxconn zou instaan voor de productie van het apparaat.

In het eerste kwartaal van 2012 beginnen de toeleveranciers van Apple met de productie van Apple-televisies. Dat meldt de doorgaans goed ingelichte Aziatische nieuwssite DigiTimes. In eerste instantie zouden er iTV's met schermdiameters van 32 en 37 inch vervaardigd worden. Geruchten dat Apple aan televisies werkt, doen al langer de ronde. Onlangs nog sprak Steve Jobs in zijn recent verschenen biografie over toestellen "die eenvoudig te bedienen zijn en naadloos synchroniseren met al je apparaten en met iCloud", waarna de geruchten nog aanzwollen. Een iTV-toestel zou standaard uitgerust worden met Siri, en het zou individuele gebruikers kunnen herkennen. Apple TV, de settopbox die het bedrijf in 2007 lanceerde, moet geïntegreerd worden in de tv's van de elektronicagigant. Ook zou de fabrikant aan een televisiedienst werken binnen de iTunes store, waarbij content zal worden aangeboden. Volgens DigiTimes gaat Samsung Electronics de chips leveren voor de iTV's, en zijn de schermen besteld bij Sharp. Apple zou de televisie in het tweede of derde kwartaal van 2012 willen aankondigen. De Taiwanese fabrikant Foxconn zou instaan voor de productie van het apparaat.