TV Vlaanderen, dat digitale televisie via de satelliet aanbiedt, beschuldigt zijn concurrent Belgacom, dat de signalen van de zenders moet doorsturen, ervan een hand te hebben in de vijf stroompannes die zijn klanten in tien dagen tijd ondervonden.

Dat staat in verschillende kranten te lezen. Kurt Pauwels, algemeen directeur van TV Vlaanderen, vindt dat zijn bedrijf geen schuld treft, maar vermoedt dat Belgacom, dat met BelgacomTV ook digitale tv aanbiedt, moedwillig achter de pannes zit. "Ik heb ernstige aanwijzingen dat het bewust is gebeurd", aldus Pauwels.

Het is Belgacom-dochter Scarlet dat voor het versturen van de signalen instaat. Pauwels vraagt zich af of het toeval is dat de eerste panne in het Scarlet-datacenter zich eind april voordeed op de dag dat Scarlet aankondigde dat het zelf ook digitale televisie wil gaan aanbieden.

Volgens Belgacom zijn de beschuldigingen van TV Vlaanderen "je reinste onzin". Het bedrijf spreekt van een "ongelukkige samenloop van omstandigheden" waardoor bij de stroompannes ook de noodgenerator het liet afweten en de panne uren duurde. Ook de Scarlet-klanten ondervonden daarvan ernstige hinder.

Bron: Belga

TV Vlaanderen, dat digitale televisie via de satelliet aanbiedt, beschuldigt zijn concurrent Belgacom, dat de signalen van de zenders moet doorsturen, ervan een hand te hebben in de vijf stroompannes die zijn klanten in tien dagen tijd ondervonden. Dat staat in verschillende kranten te lezen. Kurt Pauwels, algemeen directeur van TV Vlaanderen, vindt dat zijn bedrijf geen schuld treft, maar vermoedt dat Belgacom, dat met BelgacomTV ook digitale tv aanbiedt, moedwillig achter de pannes zit. "Ik heb ernstige aanwijzingen dat het bewust is gebeurd", aldus Pauwels. Het is Belgacom-dochter Scarlet dat voor het versturen van de signalen instaat. Pauwels vraagt zich af of het toeval is dat de eerste panne in het Scarlet-datacenter zich eind april voordeed op de dag dat Scarlet aankondigde dat het zelf ook digitale televisie wil gaan aanbieden. Volgens Belgacom zijn de beschuldigingen van TV Vlaanderen "je reinste onzin". Het bedrijf spreekt van een "ongelukkige samenloop van omstandigheden" waardoor bij de stroompannes ook de noodgenerator het liet afweten en de panne uren duurde. Ook de Scarlet-klanten ondervonden daarvan ernstige hinder. Bron: Belga