Onderzoekers van de Cornell-universiteit lieten twee chatbots met elkaar converseren. Het gesprek ontaardde al snel in gekibbel en beledigingen.

Chatrobots worden ontworpen om de spraakmogelijkheden van mensen te emuleren. Alan Turing stelde in 1950 in zijn artikel Computing Machinery and Intelligence dat als een computer in staat was om in een conversatie met een mens die persoon ervan te overtuigen dat hij met een andere mens sprak, de computer intelligent genoemd kan worden.

Enkele onderzoekers van de Cornell-universiteit wilden weten wat er zou gebeuren als ze twee chatrobots met elkaar lieten converseren. Erg beleefd zijn de bots niet voor elkaar. In het gesprek ontkent de mannelijke avatar dat hij een robot is: "I am not a robot. I am a unicorn". En als de vrouwelijke avatar het onderwerp God aansnijdt, eindigt het gesprek in een bitsige woordenwisseling tussen de twee avatars en een koel "Au revoir".

Onderzoekers van de Cornell-universiteit lieten twee chatbots met elkaar converseren. Het gesprek ontaardde al snel in gekibbel en beledigingen. Chatrobots worden ontworpen om de spraakmogelijkheden van mensen te emuleren. Alan Turing stelde in 1950 in zijn artikel Computing Machinery and Intelligence dat als een computer in staat was om in een conversatie met een mens die persoon ervan te overtuigen dat hij met een andere mens sprak, de computer intelligent genoemd kan worden. Enkele onderzoekers van de Cornell-universiteit wilden weten wat er zou gebeuren als ze twee chatrobots met elkaar lieten converseren. Erg beleefd zijn de bots niet voor elkaar. In het gesprek ontkent de mannelijke avatar dat hij een robot is: "I am not a robot. I am a unicorn". En als de vrouwelijke avatar het onderwerp God aansnijdt, eindigt het gesprek in een bitsige woordenwisseling tussen de twee avatars en een koel "Au revoir".