Windows Phone, het mobiele besturingssysteem van Microsoft, krijgt twee updates in 2012. Dat blijkt uit gelekte plannen van de informaticagigant. De 'Tango'-update wordt in het tweede kwartaal uitgerold voor smartphones in de goedkopere prijsklasse, 'Apollo' volgt in het vierde kwartaal en is bestemd voor de high-end toestellen ('superphones').

Tot op vandaag is Android heer en meester op de goedkopere smartphones, maar daar zou met Windows Phone Tango verandering in moeten komen. De -beperkte- update komt er al snel na de Mango-release, die meer functies en talen bracht waardoor Windows Phone voet aan de grond kreeg in een groter aantal landen.

In het vierde kwartaal van 2012 volgt nog een update. Apollo, dat in tegenstelling tot Tango een grote en belangrijke update zal zijn, mikt op de bovenkant van de markt. De termen 'superphones' en 'business' worden genoemd in de uitgelekte presentatie.

Intussen wordt er al volop gespeculeerd over een betere integratie met Office en andere zakelijke software met Apollo. Verder zou die welbepaalde update het marktaandeel van Windows Phones flink moeten verhogen. Wil dat zeggen dat Microsoft nog een jaar denkt nodig te hebben om de massa over de streep te kunnen trekken met Windows Phone?

Microsoft wil zelf niet reageren op de informatie. Redmond wil evenmin kwijt of het om echte of vervalste data gaat.

Windows Phone, het mobiele besturingssysteem van Microsoft, krijgt twee updates in 2012. Dat blijkt uit gelekte plannen van de informaticagigant. De 'Tango'-update wordt in het tweede kwartaal uitgerold voor smartphones in de goedkopere prijsklasse, 'Apollo' volgt in het vierde kwartaal en is bestemd voor de high-end toestellen ('superphones'). Tot op vandaag is Android heer en meester op de goedkopere smartphones, maar daar zou met Windows Phone Tango verandering in moeten komen. De -beperkte- update komt er al snel na de Mango-release, die meer functies en talen bracht waardoor Windows Phone voet aan de grond kreeg in een groter aantal landen. In het vierde kwartaal van 2012 volgt nog een update. Apollo, dat in tegenstelling tot Tango een grote en belangrijke update zal zijn, mikt op de bovenkant van de markt. De termen 'superphones' en 'business' worden genoemd in de uitgelekte presentatie. Intussen wordt er al volop gespeculeerd over een betere integratie met Office en andere zakelijke software met Apollo. Verder zou die welbepaalde update het marktaandeel van Windows Phones flink moeten verhogen. Wil dat zeggen dat Microsoft nog een jaar denkt nodig te hebben om de massa over de streep te kunnen trekken met Windows Phone? Microsoft wil zelf niet reageren op de informatie. Redmond wil evenmin kwijt of het om echte of vervalste data gaat.