Majerczyk heeft volgens justitie in Los Angeles "niet alleen e-mailaccounts gehackt, hij heeft ingebroken in het privéleven van zijn slachtoffers, wat zorgde voor schaamte en aanhoudend leed''.

Een andere verdachte, Ryan Collins, had in maart al een bekentenis afgelegd. De twee stuurden phishing-mails naar onder andere Jennifer Lawrence, Kaley Cuoco, Kate Upton en Kirsten Dunst. Zo kwamen ze achter hun inloggegevens. Vervolgens maakten ze naaktfoto's en -video's buit.

De privéfoto's van de sterren kwamen naar buiten. Dat is The Fappening genoemd. Justitie heeft geen bewijs gevonden dat Majerczyk en Collins achter het uitlekken zitten.

(ANP/WK)

Majerczyk heeft volgens justitie in Los Angeles "niet alleen e-mailaccounts gehackt, hij heeft ingebroken in het privéleven van zijn slachtoffers, wat zorgde voor schaamte en aanhoudend leed''.Een andere verdachte, Ryan Collins, had in maart al een bekentenis afgelegd. De twee stuurden phishing-mails naar onder andere Jennifer Lawrence, Kaley Cuoco, Kate Upton en Kirsten Dunst. Zo kwamen ze achter hun inloggegevens. Vervolgens maakten ze naaktfoto's en -video's buit.De privéfoto's van de sterren kwamen naar buiten. Dat is The Fappening genoemd. Justitie heeft geen bewijs gevonden dat Majerczyk en Collins achter het uitlekken zitten.(ANP/WK)