Voor de tweede keer dit jaar heeft het Luxemburgse filiaal van Systemat een groot Europees raamcontract binnengehaald. Na de mobiele apparatuur levert Systemat de Europese instellingen nu ook servers.

Het gaat in het bijzonder om het 'APS II'-raamcontract van het directoraat-generaal Informatica van de Europese Commissie (DIGIT). Dat is goed voor 31,8 miljoen euro over maximum 9 jaar. Via dat contract kunnen alle Europese instellingen die dat willen servers, randapparatuur en de bijhorende onderhouds- en consultancydiensten bestellen. Systemat moet servers van allerhande pluimage kunnen aanbieden, van entry-level blades tot high-end servers. Elke machine moet ofwel met Windows Server 2003 geleverd worden, ofwel Red Hat Enterprise Linux. Welke merken Systemat zal aanbieden, is niet bekend.

Vandaag heeft de Europese Commissie al zo'n 2000 servers in huis. Binnen het raamcontract spreekt DIGIT van een indicatief aantal van 4780 te bestellen servers over de hele duur van het contract, met voor elk een onderhoudspakket. Daarbovenop komen alles samen nog ruim 10.000 mandagen aan dienstverlening. Meer dan de helft van alle leveringen en diensten zal plaatsvinden in Luxemburg en België.

Systemat won eerder al het MEQ 2009-contract van DIGIT, voor de levering van notebooks en andere mobiele apparatuur. Dat was goed voor een geraamde 32,5 miljoen euro over 4 jaar. En onlangs sleepte het bedrijf het raamcontract voor laptops van de federale overheid in de wacht voor zo'n 1,8 miljoen euro over 2 jaar.

Systemat is de hoofdcontractant maar gaat voor de Europese Commissie in zee met Getronics en HP. Getronics zorgt voor de implementatie, maintenance en support van de servers in de diverse landen. De servers zelf zijn afkomstig van HP. Dat is opvallend want Systemat lag de jongste zes jaar in proces met HP omdat het in 2001 aan de kant werd gezet als bevoorrechte verdeler van HP.

Voor de tweede keer dit jaar heeft het Luxemburgse filiaal van Systemat een groot Europees raamcontract binnengehaald. Na de mobiele apparatuur levert Systemat de Europese instellingen nu ook servers. Het gaat in het bijzonder om het 'APS II'-raamcontract van het directoraat-generaal Informatica van de Europese Commissie (DIGIT). Dat is goed voor 31,8 miljoen euro over maximum 9 jaar. Via dat contract kunnen alle Europese instellingen die dat willen servers, randapparatuur en de bijhorende onderhouds- en consultancydiensten bestellen. Systemat moet servers van allerhande pluimage kunnen aanbieden, van entry-level blades tot high-end servers. Elke machine moet ofwel met Windows Server 2003 geleverd worden, ofwel Red Hat Enterprise Linux. Welke merken Systemat zal aanbieden, is niet bekend. Vandaag heeft de Europese Commissie al zo'n 2000 servers in huis. Binnen het raamcontract spreekt DIGIT van een indicatief aantal van 4780 te bestellen servers over de hele duur van het contract, met voor elk een onderhoudspakket. Daarbovenop komen alles samen nog ruim 10.000 mandagen aan dienstverlening. Meer dan de helft van alle leveringen en diensten zal plaatsvinden in Luxemburg en België. Systemat won eerder al het MEQ 2009-contract van DIGIT, voor de levering van notebooks en andere mobiele apparatuur. Dat was goed voor een geraamde 32,5 miljoen euro over 4 jaar. En onlangs sleepte het bedrijf het raamcontract voor laptops van de federale overheid in de wacht voor zo'n 1,8 miljoen euro over 2 jaar. Systemat is de hoofdcontractant maar gaat voor de Europese Commissie in zee met Getronics en HP. Getronics zorgt voor de implementatie, maintenance en support van de servers in de diverse landen. De servers zelf zijn afkomstig van HP. Dat is opvallend want Systemat lag de jongste zes jaar in proces met HP omdat het in 2001 aan de kant werd gezet als bevoorrechte verdeler van HP.