Het gaat om een herhaling (retrial) van een zaak over patentschendingen voor de iPhone. Apple had 380 miljoen dollar schadevergoeding gevraagd, terwijl het Zuid-Koreaanse Samsung vond dat Apple 52,7 miljoen dollar moest krijgen.

De twee technologiegiganten vechten al een paar jaar jaren wereldwijd een reeks juridische gevechten uit over patentschendingen. Samsung komt er ondanks alles nog relatief goed vanaf. In de eerste uitgave van dit proces was het veroordeeld tot een boete van meer dan een miljard dollar. De rechter bepaalde toen dat de jury de schadevergoeding verkeerd bepaald had. (Belga/TV)

Het gaat om een herhaling (retrial) van een zaak over patentschendingen voor de iPhone. Apple had 380 miljoen dollar schadevergoeding gevraagd, terwijl het Zuid-Koreaanse Samsung vond dat Apple 52,7 miljoen dollar moest krijgen. De twee technologiegiganten vechten al een paar jaar jaren wereldwijd een reeks juridische gevechten uit over patentschendingen. Samsung komt er ondanks alles nog relatief goed vanaf. In de eerste uitgave van dit proces was het veroordeeld tot een boete van meer dan een miljard dollar. De rechter bepaalde toen dat de jury de schadevergoeding verkeerd bepaald had. (Belga/TV)