De tweeling Cameron en Tyler Winklevoss, twee voormalige studiegenoten Mark Zuckerberg, hebben hun klacht tegen de Facebook-oprichter ingetrokken.

Volgens een document dat bij een rechtbank in San Francisco werd gedeponeerd, gaat de tweeling alsnog akkoord met de schikking van 65 miljoen dollar (ruim 45 miljoen euro) die ze in 2008 met Facebook waren overeengekomen.

De voorbije jaren voerde de tweeling, beiden Olympische roeiers, een verbeten strijd tegen Zuckerberg. Het Amerikaanse gerecht gaf midden mei in beroep voor een derde keer de tweeling ongelijk in het proces over de oprichting van Facebook. De twee voormalige studiegenoten van Zuckerberg beweerden dat hij het idee voor Facebook van hen stal en eisten dat een eerdere schikking die ze met hem daarover troffen, geannuleerd zou worden.

Bij een regeling die Zuckerberg in 2008 met de tweeling trof, kregen de broers 20 miljoen dollar cash en 45 miljoen dollar in aandelen. De tweelingbroers vonden later dat ze te weinig geld gekregen hadden, gezien de huidige waarde van Facebook. Ze wilden langs gerechtelijke weg de regeling ongedaan laten maken en een groter bedrag opstrijken.

Hun advocaat liet donderdag aan AFP weten dat ze afzien van verdere gerechtelijke stappen. Cameron en Tyler Winklevoss raakten bekend door de film "The Social Network".

Bron: Belga

De tweeling Cameron en Tyler Winklevoss, twee voormalige studiegenoten Mark Zuckerberg, hebben hun klacht tegen de Facebook-oprichter ingetrokken. Volgens een document dat bij een rechtbank in San Francisco werd gedeponeerd, gaat de tweeling alsnog akkoord met de schikking van 65 miljoen dollar (ruim 45 miljoen euro) die ze in 2008 met Facebook waren overeengekomen. De voorbije jaren voerde de tweeling, beiden Olympische roeiers, een verbeten strijd tegen Zuckerberg. Het Amerikaanse gerecht gaf midden mei in beroep voor een derde keer de tweeling ongelijk in het proces over de oprichting van Facebook. De twee voormalige studiegenoten van Zuckerberg beweerden dat hij het idee voor Facebook van hen stal en eisten dat een eerdere schikking die ze met hem daarover troffen, geannuleerd zou worden. Bij een regeling die Zuckerberg in 2008 met de tweeling trof, kregen de broers 20 miljoen dollar cash en 45 miljoen dollar in aandelen. De tweelingbroers vonden later dat ze te weinig geld gekregen hadden, gezien de huidige waarde van Facebook. Ze wilden langs gerechtelijke weg de regeling ongedaan laten maken en een groter bedrag opstrijken. Hun advocaat liet donderdag aan AFP weten dat ze afzien van verdere gerechtelijke stappen. Cameron en Tyler Winklevoss raakten bekend door de film "The Social Network". Bron: Belga