Twitter heeft 50 miljoen dollar veil voor de socialmedia-applicatie TweetDeck.

Dat meldt persagentschap Reuters. Eerder wist ook The Wall Street Journal te melden dat Twitter geïnteresseerd was in TweetDeck. Twitter heeft wel officiële apps voor iOS en Android, maar voor pc's nog niet. TweetDeck heeft die dus wel. De pc-versie van TweetDeck is ontwikkeld in Adobe Air en werkt daardoor op zowel Windows als Mac OS X en Linux.

Twitter zou, aldus nog Reuters, de overname financieren met cash en aandelen. De deal - nochtans de grootste ooit voor sociale netwerksite Twitter - zou binnen de 10 dagen kunnen worden afgerond. Bij Twitter wilden ze geen commentaar kwijt. De overname komt iets meer dan maand na de 'comeback' van medeoprichter Jack Dorsey bij Twitter als 'executive chairman'.

Een jaar geleden kocht het bedrijf al de maker van Tweetie, een Twitter-client voor de iPhone, en doopte het de software om tot 'Twitter for iPhone'.

Twitter heeft 50 miljoen dollar veil voor de socialmedia-applicatie TweetDeck. Dat meldt persagentschap Reuters. Eerder wist ook The Wall Street Journal te melden dat Twitter geïnteresseerd was in TweetDeck. Twitter heeft wel officiële apps voor iOS en Android, maar voor pc's nog niet. TweetDeck heeft die dus wel. De pc-versie van TweetDeck is ontwikkeld in Adobe Air en werkt daardoor op zowel Windows als Mac OS X en Linux. Twitter zou, aldus nog Reuters, de overname financieren met cash en aandelen. De deal - nochtans de grootste ooit voor sociale netwerksite Twitter - zou binnen de 10 dagen kunnen worden afgerond. Bij Twitter wilden ze geen commentaar kwijt. De overname komt iets meer dan maand na de 'comeback' van medeoprichter Jack Dorsey bij Twitter als 'executive chairman'. Een jaar geleden kocht het bedrijf al de maker van Tweetie, een Twitter-client voor de iPhone, en doopte het de software om tot 'Twitter for iPhone'.