Een op de vijf landbouwers heeft zijn aangifte bij de Mestbank digitaal ingediend.

Dat meldt Vlaams minister van Natuur Joke Schauvliege (CD&V). Het was de eerste keer dat landbouwers via digitale weg hun aangifte konden indienen. Van de 33.524 aangiftes waren er 6.659 digitaal.

Minister Schauvliege, die van de administratieve vereenvoudiging van de mestwetgeving een prioriteit heeft gemaakt, spreekt van een succes voor het eerste jaar dat het aangiftelokaal beschikbaar is. Ze had zelf gerekend op een goede vijf procent digitale aangiftes. "Het onderstreept dat de sector klaar is voor het digitale tijdperk", vindt ze.

Bron: Belga

Een op de vijf landbouwers heeft zijn aangifte bij de Mestbank digitaal ingediend. Dat meldt Vlaams minister van Natuur Joke Schauvliege (CD&V). Het was de eerste keer dat landbouwers via digitale weg hun aangifte konden indienen. Van de 33.524 aangiftes waren er 6.659 digitaal. Minister Schauvliege, die van de administratieve vereenvoudiging van de mestwetgeving een prioriteit heeft gemaakt, spreekt van een succes voor het eerste jaar dat het aangiftelokaal beschikbaar is. Ze had zelf gerekend op een goede vijf procent digitale aangiftes. "Het onderstreept dat de sector klaar is voor het digitale tijdperk", vindt ze. Bron: Belga