Donderdagavond 19 september verscheen op het officiële Twitter-profiel van het Koningshuis (@MonarchieBe) de tweet "Ik voel me goed als Koning! Leve België!"

Dit bericht - dat heel snel weer offline gehaald werd - was volgens het Paleis niet afkomstig van Koning Filip. Er was dus een hacker in het spel. Die heeft zich intussen bekendgemaakt tegenover het vtm-programma Royalty. Het gaat om een Nederlandse journalist.

Voor de troonswisseling was deze journalist de eigenaar van het officiële Twitter-account van het Koningshuis. Toen Koning Filip de troon besteeg, gaf hij het profiel door aan het Paleis. Het paswoord werd veranderd, maar vermoedelijk vanwege een fout in het besturingssysteem had de Nederlander nog altijd toegang tot @MonarchieBe.

De betreffende tweet werd niet met kwaad opzet verstuurd, wel met de bedoeling duidelijk te maken dat officiële instanties zoals het Koningshuis voorzichtig moeten zijn met sociale media, en dat ze hun accounts goed moeten beveiligen.

Intussen heeft de Nederlandse journalist geen toegang meer tot de Twitter-pagina, en ontfermt het Paleis zich over de veiligheid van het profiel.

De neptweet leverde de koning wél 900 bijkomende volgers op.

Donderdagavond 19 september verscheen op het officiële Twitter-profiel van het Koningshuis (@MonarchieBe) de tweet "Ik voel me goed als Koning! Leve België!" Dit bericht - dat heel snel weer offline gehaald werd - was volgens het Paleis niet afkomstig van Koning Filip. Er was dus een hacker in het spel. Die heeft zich intussen bekendgemaakt tegenover het vtm-programma Royalty. Het gaat om een Nederlandse journalist. Voor de troonswisseling was deze journalist de eigenaar van het officiële Twitter-account van het Koningshuis. Toen Koning Filip de troon besteeg, gaf hij het profiel door aan het Paleis. Het paswoord werd veranderd, maar vermoedelijk vanwege een fout in het besturingssysteem had de Nederlander nog altijd toegang tot @MonarchieBe. De betreffende tweet werd niet met kwaad opzet verstuurd, wel met de bedoeling duidelijk te maken dat officiële instanties zoals het Koningshuis voorzichtig moeten zijn met sociale media, en dat ze hun accounts goed moeten beveiligen. Intussen heeft de Nederlandse journalist geen toegang meer tot de Twitter-pagina, en ontfermt het Paleis zich over de veiligheid van het profiel. De neptweet leverde de koning wél 900 bijkomende volgers op.