TweetDeck, een door Twitter opgekochte applicatie die gebruikers in staat stelt hun Twitter-accounts makkelijker te beheren, heeft te kampen gehad met een bug.

Hackers hebben woensdag een programmacode in tweets binnengesmokkeld die door TweetDeck was uitgevoerd. In theorie konden kwaadwilligen zo andermans profiel overnemen. Er werden onbedoeld berichten gedeeld via verschillende besmette profielen, waaronder dat van de Britse zender BBC.

Het probleem deed zich vooral voor bij TweetDeck voor de Chrome-browser, en ook bij de Windows-client van TweetDeck en de Firefox-webapp waren er problemen. Twitter zelf werd niet getroffen.

Twitter heeft TweetDeck even geblokkeerd om het probleem aan te pakken. Gebruikers werden aangeraden de cache van hun browser leeg te maken. Intussen is het programma weer gewoon beschikbaar. (Belga/MI)

TweetDeck, een door Twitter opgekochte applicatie die gebruikers in staat stelt hun Twitter-accounts makkelijker te beheren, heeft te kampen gehad met een bug. Hackers hebben woensdag een programmacode in tweets binnengesmokkeld die door TweetDeck was uitgevoerd. In theorie konden kwaadwilligen zo andermans profiel overnemen. Er werden onbedoeld berichten gedeeld via verschillende besmette profielen, waaronder dat van de Britse zender BBC. Het probleem deed zich vooral voor bij TweetDeck voor de Chrome-browser, en ook bij de Windows-client van TweetDeck en de Firefox-webapp waren er problemen. Twitter zelf werd niet getroffen. Twitter heeft TweetDeck even geblokkeerd om het probleem aan te pakken. Gebruikers werden aangeraden de cache van hun browser leeg te maken. Intussen is het programma weer gewoon beschikbaar. (Belga/MI)