Dat schrijft Het Laatste Nieuws en Van Grieken bevestigt in de krant.

Van Grieken deelde een selfie van Stef Vonk, waarop te zien is dat hij een tekening van Jozef Stalin heeft hangen op zijn toilet. 'Is dit die 'nieuwe beweging' #Vooruit?', klonk het schamper in het bijschrift. De bewuste tweet dateert al van 13 september vorig jaar, maar Van Grieken deelde hem deze week opnieuw nadat Vonk de vraag stelde op Twitter naar een goede profielfoto.

'Ik suggereerde hem om de foto nog eens te gebruiken waarop hij trots poseert met communistische massamoordenaars zoals Lenin en Stalin. Waarop hij mij geblokkeerd heeft en - ik vermoed - ook gerapporteerd heeft. En waardoor Twitter mijn account vergrendeld heeft', reageert Van Grieken bij HLN.

'We hebben vastgesteld dat dit account de Twitterregels heeft geschonden', kreeg Van Grieken te horen van Twitter. 'Met name vanwege het overtreden van onze regels voor het plaatsen van privémateriaal van een persoon uit een land met erkende wetgeving over het recht op privacy. Als gevolg daarvan hebben we je account geblokkeerd.'

Als Van Grieken opnieuw toegang wil, moet hij de bewuste tweet verwijderen.

Verwijderde tweet van Tom Van Grieken, .
Verwijderde tweet van Tom Van Grieken © .
Dat schrijft Het Laatste Nieuws en Van Grieken bevestigt in de krant.Van Grieken deelde een selfie van Stef Vonk, waarop te zien is dat hij een tekening van Jozef Stalin heeft hangen op zijn toilet. 'Is dit die 'nieuwe beweging' #Vooruit?', klonk het schamper in het bijschrift. De bewuste tweet dateert al van 13 september vorig jaar, maar Van Grieken deelde hem deze week opnieuw nadat Vonk de vraag stelde op Twitter naar een goede profielfoto. 'Ik suggereerde hem om de foto nog eens te gebruiken waarop hij trots poseert met communistische massamoordenaars zoals Lenin en Stalin. Waarop hij mij geblokkeerd heeft en - ik vermoed - ook gerapporteerd heeft. En waardoor Twitter mijn account vergrendeld heeft', reageert Van Grieken bij HLN. 'We hebben vastgesteld dat dit account de Twitterregels heeft geschonden', kreeg Van Grieken te horen van Twitter. 'Met name vanwege het overtreden van onze regels voor het plaatsen van privémateriaal van een persoon uit een land met erkende wetgeving over het recht op privacy. Als gevolg daarvan hebben we je account geblokkeerd.'Als Van Grieken opnieuw toegang wil, moet hij de bewuste tweet verwijderen.