"Dit is een Twitter-experiment. Volg mij om privéberichten te krijgen waarmee je op de hoogte blijft van wat er in de wereld gebeurt". Dit staat te lezen op het profiel van Event Parrot (@eventparrot), een nieuw account voor breaking news dat vermoedelijk door Twitter zelf gelanceerd werd.

De lancering vond, in alle stilte, plaats op woensdag 10 oktober. De eerste volgers kregen die dag bijvoorbeeld een breaking news-bericht over Alice Munro, de winnares van de Nobelprijs voor Literatuur.

Maar of het account rond de virtuele papegaai echt van Twitter is, is niet bevestigd. Wel zijn de eerste volgers medewerkers van de microblogsite.

Bovendien lanceerde Twitter eerder al een vergelijkbaar account: Magic Recs. Dit profiel geeft gebruikers via privéberichten en meldingen gepersonaliseerde volgsuggesties.

"Dit is een Twitter-experiment. Volg mij om privéberichten te krijgen waarmee je op de hoogte blijft van wat er in de wereld gebeurt". Dit staat te lezen op het profiel van Event Parrot (@eventparrot), een nieuw account voor breaking news dat vermoedelijk door Twitter zelf gelanceerd werd. De lancering vond, in alle stilte, plaats op woensdag 10 oktober. De eerste volgers kregen die dag bijvoorbeeld een breaking news-bericht over Alice Munro, de winnares van de Nobelprijs voor Literatuur. Maar of het account rond de virtuele papegaai echt van Twitter is, is niet bevestigd. Wel zijn de eerste volgers medewerkers van de microblogsite. Bovendien lanceerde Twitter eerder al een vergelijkbaar account: Magic Recs. Dit profiel geeft gebruikers via privéberichten en meldingen gepersonaliseerde volgsuggesties.