De berichtendienst Twitter benadrukte dat de nieuwe dienst, die app graph heet, niet is bedoeld om de informatie die binnen apps zit opgesloten te vergaren.

"Om een persoonlijker Twitter-ervaring te bieden, zullen we van tijd tot tijd bekijken welke apps je hebt geïnstalleerd zodat we informatie kunnen bieden die je wellicht interessant vindt", aldus het bedrijf.

Twitter-gebruikers kunnen zelf kiezen of ze de nieuwe dienst willen. Volgens het bedrijf kan app graph worden uitgeschakeld in de instellingen van iPhones en mobieltjes die op Android van Google draaien. (RR)

De berichtendienst Twitter benadrukte dat de nieuwe dienst, die app graph heet, niet is bedoeld om de informatie die binnen apps zit opgesloten te vergaren. "Om een persoonlijker Twitter-ervaring te bieden, zullen we van tijd tot tijd bekijken welke apps je hebt geïnstalleerd zodat we informatie kunnen bieden die je wellicht interessant vindt", aldus het bedrijf. Twitter-gebruikers kunnen zelf kiezen of ze de nieuwe dienst willen. Volgens het bedrijf kan app graph worden uitgeschakeld in de instellingen van iPhones en mobieltjes die op Android van Google draaien. (RR)