De nieuwe regels, die Twitter enkele weken geleden bekend maakte, moeten dreigementen tegengaan en verbieden ook accounts die "gelinkt zijn aan organisaties die geweld tegen burgers gebruiken of promoten om hun doelen te bereiken". Een enkele tweet zal niet genoeg zijn om verbannen te worden, maar recidivisten worden er wel uitgewipt.

Ook profielinfo en gebruikersnamen moeten vanaf nu aan de regels voldoen en, opvallend, offline activiteiten worden meegerekend. Een groep mag dus geen evenementen organiseren die geweld promoten. De bijhorende account zal dan geblokkeerd worden, ook als de twitterfeed zelf braaf blijft. Twitter zegt er wel meteen bij dat dat niet geldt voor overheden en het leger.

De miniberichtendienst krijgt al een tijd kritiek voor de grote hoeveelheid online dreigementen die op het platform gepost worden. Het zou groepen als IS, en openlijk racistische groeperingen een forum geven om gewelddadige en kwetsende meningen de wereld in te sturen. Dat zou nu dus, officieel, gedaan moeten zijn, hoewel het nog niet helemaal duidelijk is hoe goed Twitter zijn eigen regels ook zal controleren. Bij de eerste accounts die alvast werden gesloten zitten onder meer enkele Britse politici van de extreem-rechtse Britain First partij, en enkele neonazi's.

De nieuwe regels, die Twitter enkele weken geleden bekend maakte, moeten dreigementen tegengaan en verbieden ook accounts die "gelinkt zijn aan organisaties die geweld tegen burgers gebruiken of promoten om hun doelen te bereiken". Een enkele tweet zal niet genoeg zijn om verbannen te worden, maar recidivisten worden er wel uitgewipt. Ook profielinfo en gebruikersnamen moeten vanaf nu aan de regels voldoen en, opvallend, offline activiteiten worden meegerekend. Een groep mag dus geen evenementen organiseren die geweld promoten. De bijhorende account zal dan geblokkeerd worden, ook als de twitterfeed zelf braaf blijft. Twitter zegt er wel meteen bij dat dat niet geldt voor overheden en het leger.De miniberichtendienst krijgt al een tijd kritiek voor de grote hoeveelheid online dreigementen die op het platform gepost worden. Het zou groepen als IS, en openlijk racistische groeperingen een forum geven om gewelddadige en kwetsende meningen de wereld in te sturen. Dat zou nu dus, officieel, gedaan moeten zijn, hoewel het nog niet helemaal duidelijk is hoe goed Twitter zijn eigen regels ook zal controleren. Bij de eerste accounts die alvast werden gesloten zitten onder meer enkele Britse politici van de extreem-rechtse Britain First partij, en enkele neonazi's.