Twitter kondigde het nakende einde voor Periscope in december vorig jaar al aan. 'Er zijn steeds minder gebruikers, waardoor het financieel niet meer houdbaar is om de dienst te behouden', liet het bedrijf toen weten. De app was sindsdien nog wel te downloaden, maar gebruikers konden geen nieuw account meer aanmaken. Intussen is Periscope volledig verwijderd uit de Google Play Store en Apple App Store.

Live-functie van Twitter

Twitter kocht Periscope in 2015. De basisfuncties zijn inmiddels geïntegreerd in de Live-functie van Twitter, die toegankelijk is via het camera-icoontje bij een nieuwe post. Voor grote bedrijven en uitgevers is er de meer professionele oplossing Twitter Media Studio.

Twitter kondigde het nakende einde voor Periscope in december vorig jaar al aan. 'Er zijn steeds minder gebruikers, waardoor het financieel niet meer houdbaar is om de dienst te behouden', liet het bedrijf toen weten. De app was sindsdien nog wel te downloaden, maar gebruikers konden geen nieuw account meer aanmaken. Intussen is Periscope volledig verwijderd uit de Google Play Store en Apple App Store.Twitter kocht Periscope in 2015. De basisfuncties zijn inmiddels geïntegreerd in de Live-functie van Twitter, die toegankelijk is via het camera-icoontje bij een nieuwe post. Voor grote bedrijven en uitgevers is er de meer professionele oplossing Twitter Media Studio.