Kinderen op de lagere school in Groot-Brittannië zullen binnenkort leren hoe het internet te gebruiken aan de hand van websites zoals Twitter en Wikipedia. Sommige geschiedenislessen worden hierdoor optioneel.

Het initiatief kadert in een hervormingsproject van het onderwijs, zo meldt het Britse dagblad The Guardian. Het project voorziet om de leerlingen de basisprincipes van het internet te leren zoals bloggen en diverse sites zoals Twitter of Wikipedia. Hierdoor worden sommige vakken, zoals de studie over de Victoriaanse periode en de Tweede Wereldoorlog, keuzevakken.

De minister van Onderwijs Jim Knight verzekert dat het rapport dat volgende maand onthuld wordt, nog niet vaststaat. "Wat wel vaststaat, is dat wij werken met verschillende experts om het lessenpakket uit te breiden. De Britse geschiedenis blijft, en dat zal ook altijd zo blijven, een belangrijk onderdeel van het onderwijs."

Bron: Belga

Kinderen op de lagere school in Groot-Brittannië zullen binnenkort leren hoe het internet te gebruiken aan de hand van websites zoals Twitter en Wikipedia. Sommige geschiedenislessen worden hierdoor optioneel. Het initiatief kadert in een hervormingsproject van het onderwijs, zo meldt het Britse dagblad The Guardian. Het project voorziet om de leerlingen de basisprincipes van het internet te leren zoals bloggen en diverse sites zoals Twitter of Wikipedia. Hierdoor worden sommige vakken, zoals de studie over de Victoriaanse periode en de Tweede Wereldoorlog, keuzevakken. De minister van Onderwijs Jim Knight verzekert dat het rapport dat volgende maand onthuld wordt, nog niet vaststaat. "Wat wel vaststaat, is dat wij werken met verschillende experts om het lessenpakket uit te breiden. De Britse geschiedenis blijft, en dat zal ook altijd zo blijven, een belangrijk onderdeel van het onderwijs." Bron: Belga