Twitter experimenteert met Periscope-knop

© Reuters

Twitter wil dat meer mensen de streamingdienst Periscope gebruiken en om dat voor elkaar te krijgen, is de microblogger een test begonnen op iOS. Een aantal gebruikers van de iOS-app van Twitter heeft in de afgelopen dagen een nieuwe Periscope-knop gekregen die zichtbaar wordt bij het opstellen van een nieuwe tweet.

Wie een tweet wil schrijven, kreeg altijd al de mogelijkheid om een foto, video of GIF’je toe te voegen, maar de testgroep kan ook middels één knop direct gaan livestreamen. Het is de bedoeling dat de Periscope-knop in de komende maanden voor iedereen zichtbaar wordt, zo laat een medewerker van het bedrijf weten aan BuzzFeed.

Twitter heeft met Periscope het afgelopen jaar concurrent Meerkat min of meer uit de markt gedrukt, maar het bedrijf lijkt moeite te hebben met het uitbreiden van het gebruikersaantal.Ondertussen kwam Facebook ook met de mogelijkheid om live video te delen en is Snapchat ook nog altijd bezig met een opmars.

Onlangs kwam Twitter nog in opspraak omdat een Frans meisje haar zelfmoord via Periscope heeft ‘uitgezonden’. Het tegengaan van dat soort livestreams is vooralsnog bijna onmogelijk.

(ANP/WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content